Părinții și profesorii suceveni au participat la conferința „Cum ne facem mai repede înțeleși”

Părinții și profesorii din Suceava interesați de tehnici și strategii de comunicare cu adolescenții au participat sâmbătă, 26 mai 2018, la evenimentul „Cum ne facem mai repede înțeleși”, organizat de Asociația Părinților și Profesorilor din Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir”.
Întâlnirea a avut loc la Camera de Comerț și Industrie Suceava.

Willing a acceptat cu drag invitația de a participa în cadrul proiectului prin intermediul psihoterapeutului Ana Băianu. Materialul prezentat de Ana s-a intitulat „Călătorie în mintea adolescentului”.

Conferința a tratat câteva teme principale precum, ciclurile vieţii de familie, principalele caracteristici ale vârstei adolescenţei, căi eficiente de a comunica în familie şi la şcoală, în jurul cărora s-a clădit discuția.
O parte dintre participanți, selectați prin tragere la sorți, au luat parte și la atelierul de comunicare asertivă, susținut cu bucurie de Ana Băianu.

Experiența a fost plină de emoție și energie pozitivă. Părinții și profesorii au aflat informații utile pe care sunt nerăbdători să le pună în practică în relația lor cu adolescenții.
În concluzie, comunicarea eficientă cu semenii înseamnă armonie şi un mediu de viață sănătos şi echilibrat.

                           

Share This