Articol Evenimentul Zilei,31 august 2012

Omul zilei de Vineri! Psihoterapeutul ieşean Ana-Aurelia Băianu 

* psihoterapeutul ieşean Ana-Aurelia Băianu propune „reiventarea talciocului comunist într-unul sociabil”

Deşi ne gândim adesea la talcioc – piaţa aceea de vechituri şi obiecte „de ocazie”, omniprezentă în spaţiul urban, indiferent de epocă şi regim -, ca la un spaţiu al comunicării, puţini dintre noi am formulat, în mod explicit, această trăsătură. În mod cert, lucrurile au poveştile lor, iar noi ne ataşăm de ele sau ne despărţim, după caz, pentru a face loc altora ori pentru a ne desprinde de o etapă de viaţă şi a merge mai departe.

Probabil una dintre cele mai interesante idei conturate în jurul „obiectelor dragi şi cu poveste” a fost formulată, în aceste zile, de Ana-Aurelia Băianu, specialist în psihoterapie şi dezvoltare personală, care propune „reiventarea talciocului comunist într-unul sociabil”, denumindu-l „Talcioc Urban de Iaşi” şi însoţindu-l, la o „ultimă strigare a verii”, cu o petrecere în aer liber. Întâlnirea este stabilită pentru duminică, 2 septembrie, de la ora 14.00, pe terasa „Anturaj” (str. Gavriil Musicescu nr. 5, la Fundaţie, rezervări: office@willing.ro). Organizatorii anunţă că participarea este gratuită, atât pentru „talciocari”, cât şi pentru vizitatori.

Cei dintâi, sunt încurajaţi să expună spre vânzare „cât mai multe lucruri de care se tot încurcă prin casă, dar care altora le-ar prinde tare bine”, de la obiecte de colecţie, CD-uri vechi, poate chiar viniluri şi cărţi, până la haine şi pantofi în stare bună, bijuterii şi jucării. Cât despre preţuri, acestea sunt recomandate a fi modice, maximum 30 de lei, „aşa încât să îmbie la cumpărături” şi să nu descurajeze vizitatorii. Nu sunt, de toate, decât 20 de locuri pentru „talciocari”, dar toţi prietenii sunt bineveniţi. În plus, reuniunea nu este doar pentru „oameni mari”, ci şi pentru copii, care vor găsi în acest context un loc de joacă generos. „Abia aşteptăm să ne vedem la un ceai şi să talciocarim împreună în minunata zi de duminică!”.

O invitaţie promiţătoare ca un film american cu happy-end!

(Gina Popa)

Născută la Iaşi, pe 16 noiembrie 1978, Ana-Aurelia Băianu a absolvit Liceul Pedagogic „Vasile Lupu” Iaşi şi Universitatea „AL.I. Cuza” Iaşi. Este psihoterapeut specializat în consiliere şi psihoterapie sistemică, membru autorizat al Colegiului Psihologilor din România, colaborator al Institutului pentru Cuplu şi Familie Iaşi.

Evenimentul Zilei  http://www.evenimentul.ro/articol/psihoterapeutul-iesean-ana-aurelia-baianu.html

Share This