Ateliere de mentorat – Fondul de Burse Centric

Implicarea Willing în proiectul Fondul de Burse Centric a devenit de acum o tradiție și prin prisma faptului că ne-am apropiat foarte mult de organizatori.

Am ales să susținem și anul acesta cu sufletul deschis și mult entuziasm programul acesta plin de tinerețe și oameni frumoși.

Fondul de Burse Centric a luat naștere la inițiativa Centric IT Solutions și a Fundației Comunitare Iași. Acest proiect aflat deja la a IV-a ediție, susține tineri pasionați de științele exacte de la licee din Iași, adolescenți cu rezultate deosebite la matematică și informatică.

Suntem cu toții convinși că valoarea trebuie încurajată și susținută, cu atât mai mult în aceste vremuri în care tot mai mulți tineri decid să părăsească țara pentru alte oportunități din afară. Angajații companiei Centric IT Solutions vor să investească în educația acestor liceeni pentru creșterea performanței lor în domeniul IT.

Da, știm că investiția în oameni este cea mai profitabilă. Pe lângă cunoștințe solide în domeniul științelor exacte, performanța se obține și prin sprijin moral. De aceea, mentoratul ocupă un rol primordial în cadrul acestui proiect. Aici a intervenit rolul psihoterapeutului Ana Băianu, care pregătește cu mult tact și profesionalism, în cadrul unor ateliere interactive, atât mentorii cât și bursierii care beneficiază de mentorat. Avantajul programului stă în faptul că pe lângă dezvoltarea profesională se remarcă și dezvoltarea personală a acestor tineri. Mentorii se implică în mod voluntar și cresc spiritual și emoțional odată cu bursierii.

Activitatea psihoterapeutului Ana Băianu în proiect se împarte în două ramuri:

a. Atelierul cu mentorii Fondului de Burse Centric s-a concentrat pe rolul mentorului în viața acestor tineri și pe activitățile pe care ei le pot implementa pentru a întări relația cu discipolii lor și a crea experiențe memorabile pentru aceștia.

b. Întâlnirea de mentorat cu bursierii Fondului de Burse Centric. Această sesiune de mentorat i-a ajutat să înțeleagă rolul mentoratului și al unui mentor în viața lor. Curiozitatea și exuberanța lor a contribuit din plin la desfășurarea unui atelier dinamic, dar în același timp încărcat de emoție și sensibilitate.

Willing demonstrează încă odată dorință de implicare în viața comunității ieșene și îmbunătățirea societății. Investiția în educația și dezvoltarea tinerilor este cheia către o lume mai bună.

Share This