Ateliere de mentorat – Fondul de burse Centric

Fondul de burse Centric este o inițiativă a Centric IT Solutions România și a Fundației Comunitare Iași, prin care se dorește susținerea tinerilor pasionați de științe exacte. Au fost oferite 14 burse în valoare de 4000 de lei pentru adolescenții cu rezultate bune la informatică și matematică.

Cele 14 burse vin în întâmpinarea elevilor de la următoarele opt licee: Colegiul Național Iași, Liceul de Informatică „Grigore Moisil”, Colegiul Național „Emil Racoviță”, Colegiul „Costache Negruzzi”, Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir”, Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” și Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu”.

Angajații Centric, cei de la Fundația Comunitară Iași cât și psihoteraputul Ana Băianu de la Willing sunt convinși că tinerii cu rezultate excepționale în științe trebuie susținuți în educația lor, ca să poată decide dacă în traseul carierei lor vor să facă loc performanței în IT.

Tocmai de aceea, psihoterapeutul Ana Băianu susține activitatea Fondului de Burse prin implicarea în următoarele activități:
a. Atelier de mentorat pentru mentorii implicați. Atelierul va fi centrat mai mult asupra ideii de mentorat ca fapt și care sunt rolurile de mentor pe care și le pot asuma și ce activități pot face împreună cu mentee-ul lor.

Pentru două ore participanții se vor conecta cu însăși esența mentoratului și vor înțelege care este poziția ideală în relația discipol-mentor. Cum te simți atunci când ești mentor? Ce implicații extraordinare are rolul acesta în viața ta? Ce trăiri cunoaște discipolul în relație și cum le va manifesta el de-a lungul experienței comune? De asemenea, se vor oferi informații tehnice asupra exercitării rolului de mentor.

b. Ateliere pentru bursieri. De această dată cei care vor participa sunt discipolii. Scopul este acela de a înțelege importanța relației mentor-discipol și în ce constă o relație de mentorat. Atelierele cu bursierii vor avea loc pe data de 11 februarie.

Prin investiția în educație, într-un domeniu strategic pentru dezvoltarea Iașului, contribuim la creșterea unui oraș dinamic și modern. În liceenii de azi îi văd pe colegii lor de mâine. Le place să investească în relații de lungă durată, în oameni și în performanță.

Share This