La baza oricărui proces de dezvoltare stă analiza. Nu se poate clădi o contrucție nouă fără a studia solul pe care urmează a se turna fundația. Nu se poate crea o rețetă deosebită fără a cunoaște proprietățile ingredientelor ce urmează a fi utilizate. Nu se poate lansa un produs de succes fără a studia în prealabil nevoia din piață. Nu poți atinge cea mai bună versiune a ta fără a cunoaște și înțelege bagajul emoțional și tiparele moștenite din familie.
Utilizată pe scară largă atât de terapeuții de familie, cât și de toți profesioniștii în domeniul sănătății, genograma reprezintă o modalitate grafică de organizare a masei de informații culese în timpul evaluării familiale și de identificare a tiparelor din sistemul familial pentru un tratament mai bine direcționat.
Aplicațiile utilizate pentru a constitui genograma includ evaluarea eficientă a riscului pacienților pentru probleme emoționale, cum ar fi anxietatea sau depresia; modele structurale în rândul familiilor, cum ar fi divorțul și recăsătorirea; modele de relații, cum ar fi implicarea, conflictele și limitele; factori de stres recenți și cronici de viață, cum ar fi sarcina, boala acută, sărăcia și rasismul; tranzițiile ciclului de viață de familie și crizele de dezvoltare, printre alte utilizări. Prin intermediul genogramei se scanează problemele potențiale și se iau măsuri proactive pentru a remedia.
De aceea, pentru a ajunge la cea mai bună versiune a ta, Willing și psihoterapeutul Ana Baianu, au dezvoltat programul de autocunoaștere și dezvoltare personală Be the best You, care are la bază intrumentul Genograma.
Beneficii ale participării la atelier:
- Conștientizarea tiparelor familiale neproductive și eliberarea de acestea
- Vizualizarea sinelui în centrul familiei
- Înțelegerea amplă asupra celor două neamuri din care provine
- Transformarea într-un individ original și sănătos
- Crearea unei moșteniri emoționale mai curate și plină de entuziasm
- Dobândirea de instrumente de înțelegere a propriei vieți.
Be the best You este o călătorie aproape inițiatică, un drum prin istoria personală care te va duce acasă, acolo unde ești liber și unde te simți în largul tău. Nu e nici un secret faptul ca în toate culturile lumii sunt venerați strămoșii și că moștenirile primite de la aceștia sunt păstrate cu sfințenie.
Be the best You îți arată ce ai primit și te susține să alegi între toate lucrurile pe care vrei cu adevărat să le păstrezi și care ți se potrivesc. Poate că singurele aspecte pe care nu le putem negocia sunt cele care țin de trăsăturile noastre fizice. Pe toate celelalte le putem modifica astfel încât să obținem cea mai buna varianta a noastră . La sfârșitul călătoriei te vei elibera, vei consolida, vei dărui familiei tale un membru original și sănătos și vei putea trimite mai departe, către viitor, o moștenire mai curată și plină de entuziasm. A lucra în grup ne oferă șansa de a realiza momente de împărtășire, de conectare și de siguranță. Vom fi împreuna pentru a ne susține unii pe ceilalți și pentru a primi din exterior viziuni obiective legate de ceea ce se întâmplă în viețile noastre. Vom lucra împreuna, vom face teatru, vom cânta, vom desena, vom lua masa și ne vom cuprinde în brațe ori de câte ori va fi nevoie. Este o ocazie minunată să ne facem noi prieteni și să dobândim instrumente de înțelegere a propriei noastre vieți. Un program de dezvoltare personală se desfășoară în timp tocmai pentru ca noi să avem experiențe împreuna care să ne unească și să ne demonstreze cât de plăcut este să ai oameni lângă tine. Vă aștept într-un mediu sigur și nonjudecativ, într-o poveste despre știință și viață, într-o înșiruire de emoții și de insighturi sănătoase!
Modulele abordate în cadrul atelierului sunt:
1) Diferențierea sinelui
2) Triunghiuri – molecula de bază a sistemelor de relații umane
3) Procesul emoțional al familiei nucleare
4) Procesul de proiecție a familiei
5) Cutoff
6) Procesul de transmisie multigenerațională
7) Poziția Sibling
8) Procesul emoțional social.
Program atelier:
- 09 dec. 2017, 15:00-19:00
- 13 ian. 2018, 15:00-19:00
- 10 feb. 2018, 15:00-19:00
- 10 martie 2018, 15:00-19:00
- 7 aprilie 2018, 15:00-19:00
- 5 mai 2018, 15:00-19:00
- 9 iunie 2018, 15:00-19:00
- 14 iulie 2018, 15:00-19:00
Fiecare modul este dezbătut pe parcursul a 4 ore.
Taxa de participare: 200 ron/modul. Se achită în numerar, la începutul fiecărei sedinte.
Oferta: Achită integral cursul și vei avea 2 module gratuit. Cum? In loc să plătești 1600 de Ron, vei achita doar 1200 de Ron.
Pentru înscriere, accesați formularul: AICI
Termen limită înscriere: 08 dec. 2017.