În perioada 03 – 05 mai 2019, la Iași va avea loc cea de-a doua ediție a Conferinței Naționale de Psihologie Penitenciară, proiect inițiat și dezvoltat de Penitenciarul Iași, prin serviciul Asistență Psihosocială, în colaborare cu Asociația E-Team Psychology și cu Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul Universității “Alexandru Ioan Cuza“ din Iași.
Motto-ul evenimentului este “Psihologii se diferențiază prin ceea ce arată și se aseamănă prin ceea ce ascund.”
Implicarea psihoterapeutului Ana Băianu și a cabinetului Willing în proiectele de anvergură care au loc la nivelul județului Iași și nu numai, este recunoscută. Ana Băianu a fost invitată în calitate de speaker în cadrul evenimentului, participarea ei alături de ceilalți specialiști în domeniu conferind greutate conferinței.
Scopul proiectului este de a umaniza mediul ostil al închisorii, un mediu în care speciliști în domeniul psihologiei și al psihoterapiei trebuie să se readapteze zi de zi. Evenimentul este un prilej bun de a aduce laolaltă colegi de breaslă din domeniul sănătății mintale într-o abordare integrativă asupra creșterii diversității tehnicilor și intervențiilor psihoterapeutice și psihologice asupra ființei umane.
Tema prezentării Anei se intitulează “Adicțiile in contextul privării de libertate. Semnificații si sensuri din perspectiva psihoterapiei sistemice”.
Vasta ei experiență în domeniul psihoterapiei sistemice o va ajuta în construirea unei abordări complexe și extrem de bine ancorată în realitate a temei.
Lucrul cu persoanele private de libertate din penitenciare nu este ușor, încărcarea traumatică este imensă, iar situațiile particulare cu care se confruntă un psiholog de penitenciar sunt diverse și de multe ori șocante.
Evenimentul se adresează specialiștilor și studenților din domeniul sănătății mintale și din domeniul juridic, dar și publicului pasionat și interesat de temele care se regăsesc în programul conferinței.
Mai multe detalii despre conferință și modalitatea de înscriere, regăsiți aici.