Cancerul nu te intreaba ce varsta ai!

Romania este pe primul loc in Europa in ceea ce priveste mortalitatea datorata cancerului de col uterin. La nivel international, statisticile spun ca la fiecare doua minute o femeie moare din cauza cancerului de col uterin si in fiecare an sunt identificate  o jumatate de milion de noi persoane care au acelasi diagnostic.

Willing,cabinet de psihoterapie feminina,a inceput in anul 2011 o serie de evenimente sub titulatura “Cancerul este o boala, deci se vindeca!”. Continuam cu o noua intalnire ce are drept scop informarea si preventia bolilor si pe care am numit-o “Cancerul nu te intreaba ce varsta ai”.

Va invitam joi 22 noiembrie in str. Saulescu nr.29 incepand cu ora 18:00, la un seminar in care veti invata cum sa aveti grija de corpul si de sufletul dumneavoastra. Noi nu ne vom imbolnavi pentru ca suntem femei bine informate care fac anual analize si au o stare mentala excelenta pentru a ridica bariere in fata oricarei boli! Sunt asteptate femeile de orice varsta,mamele insotite de fiicele lor,partenerii de viata care doresc sa fie cat mai informati si persoanele diagnosticate cu cancer. Urmarim sa formam o comunitate de oameni care iau atitudine in fata valurilor de amenintari ce vin peste noi. Participarea la evenimentul de joi seara este o prima manifestare a pozitiei pe care o aveti impotriva bolii!

Gazdele evenimentului, psihoterapeutul Ana-Aurelia Baianu si consultantul Carmen Ungureanu,  v-au pregatit o atmosfera relaxanta, placuta si calda in care sa purtam discutii asa,ca intre fete. Alaturi de noi va veni doamna doctor Doina Murarescu,medic primar medicina legala.

Programul serii:

17:30 – 18:00 Primirea invitatilor

18:00 – 18:10 Cuvant de deschidere

18:10 – 18:45 Dr. Doina Murarescu, seminar despre Programul national de screening derulat de catre Ministerul Sanatatii in vederea depistarii cancerului de col uterin si despre analizele medicale pe care orice femeie ar trebui sa le efectueze periodic.

18:45 – 19:15 Psihoterapeut Ana-Aurelia Baianu, seminar “Eu nu ma imbolnavesc!” despre o buna pregatire mentala astfel incat sa ii oferim corpului protectia de care are nevoie in fata bolilor fizice.

19:15- 19:30- Carmen Ungureanu, “Eu am trecut pe acolo”,o poveste de viata cu final frumos si fericit.

19:30-20:00 Pofta Focului,momentul partenerului oficial al evenimentului. Vom degusta impreuna bunatatile traditionale romanesti pregatite sub sloganul “Am ales sa mananc natural si gustos”.

Participarea este GRATUITA.

Deoarece sala in care se desfasoara evenimentul are o capacitate de maxim 30 de persoane,va invitam sa va anuntati prezenta telefonic la 0758 512 043 sau prin e-mail la office@willing.ro

Post-eveniment:

foto http://www.facebook.com/media/set/?set=a.170586546418366.52675.100004010667329&type=3

marturii

Doina Filipescu

A fost un eveniment de mare ținută. Felicitări organizatoarelor și participantelor. Vorbitorii s-au prezentat la superlativ, calitatea discutiilor a fost pe măsură, iar surpriza serii a intrecut toate asteptările. Felicitări tuturor și multumiri echipei tehnice de sprijin!

Ana-Maria Vrancianu

„Va felicit pentru tot, initiativa, tema aleasa, maniera cu care ati abordat acest subiect…de la suflet pentru suflet. E placut si pentru mine foarte util sa invat ceva nou in fiecare zi si chiar daca nu am primit cu ochi buni inceputul prezentarilor, in final am incercat sa privesc din alt punct de vedere si v-am dat dreptate in multe privinte.
Imi pare rau pentru dna Ungureanu, insa o felicit cu draga inima pentru starea de optimism care se vede ca i-a fost un scut foarte util in lupta cu aceasta boala. E o munca de Sisif totusi, si tin minte ca o dna profesoara ne-a spus odata la un curs faptul ca munca oncologilor este continua si niciodata sa nu ne luam gandul de la recidive, sa stam cu ochii pe pacienti si sa nu declaram niciodata insanatosire 100%. Sper totusi ca dna sa realizeze tot ce isi propune, pentru ca are cu siguranta puterea necesara sa urneasca si muntii acum.

Ca un fapt divers, in Polonia in aceasta vara am participat la un curs intensiv de oncologie, unde, la prezentarea despre cancerul de col uterin ne-au aratat statistici si ne-au privit in ochi cu parere de rau pentru ca suntem prima tara din Europa cu cea mai mare incidenta a cancerului de col. Inseamna ca 1 din 3 femei vor face ori boala canceroasa, ori macar forma displazica din care vor deriva celulele maligne. Deci 30 de persoane e putin, 300 e inca insuficient, insa impreuna fiecare daca isi informeaza si prietena sau mama e un pas inainte. Razboiul e insa tot in mediul rural..
Dar…eu va multumesc pentru experienta si va doresc mult succes in tot ceea ce faceti!
Cu drag,
Ana-Maria Vrancianu.”
Share This