Conferintele Michael Thompson in Romania

Cu multă bucurie m-am întors astăzi de la Conferințele Michael Thompson ce au avut loc în București în perioada 21-22 septembrie 2013. Am făcut o alegere inspirată participând mai întâi de pe poziția de părinte și abia după aceea asumându-mi rolul de psihoterapeut.În felul acesta toate informațiile au trecut prin mintea dar și prin inima mea,identificându-mă cu mulți dintre părinții aflați în sală și pregătiți cu sute de întrebări.De mult nu am mai participat la o conferință la care să râd copios două zile la rând,uneori chiar de parentajul meu,alteori la glumele despre copii adolescenți.Concluzia mea este că nici un părinte nu ar trebui să piardă o întâlnire cu Michael Thompson! Nu mică a fost surprinderea mea când am realizat faptul că în sală se afla un număr uriaș de cupluri (iată că nu doar mamele sunt interesate de educație) și foarte puțini specialiști în domeniu.

Cine este Michael Thompson?

 Michael Thompson, doctor în psihologie este consultant şi terapeut specializat pe copii şi familii, speaker international. În viaţa lui cotidiană este psihologul supervizor al şcolii Belmont Hill din SUA. A colaborat cu peste 500 de scoli din SUA, America Centrală, Europa, Africa şi Asia.

DSC06361

Dr. Thompson este expert mondial în psihologia vieţii socio – emoţionale a copiilor de la cele mai fragede vârste şi pâna după adolescenţă (popularitate, prietenie, cruzime socială, succes academic), fiind autorul cărţii “Best Friends, Worst Enemies – Understanding the Social Lives of Children”.

Este şi printre primii autori de renume care au scris despre viaţa emoţională a băieţilor, fiind co-autorul renumitei cărţi New York Times best seller “Raising Cain – Protecting the Emotional Lives of Boys”.

Speaker şi călător pasionat, Michael Thompson a apărut la emisiuni precum: The Today Show, The Oprah Winfrey Show, Good Morning America etc. A fost intervievat de “New York Times”, “The Washington Post”, “Newsweek”, “Time”, “World Report” şi multe altele.

Dr. Thompson locuieşte în Arlington, Massachusets. Este căsătorit cu Dr. Theresa McNally, psihoterapeut, şi este tatăl Joannei (27 ani) şi al lui Will (21 ani) şi de curând bunicul lui Aubrey, născută în februarie 2012.

Situl: www.michaelthompson-phd.com

Situl http://www.michaelthompson.ro

Minunată gazdă a fost Otilia Mantelers,trainer de Playful Parenting, formator acreditat CNFPA, psiholog în formare, consultant în parenting şi specialist în joaca terapeutică cu copiii de la 0-10 ani. Mai multe veți afla accesând situl ei http://otilia-mantelers.urbankid.ro/

DSC06359

 Băieții sunt la fel de diferiți de fete precum bărbații sunt altfel decât femeile.Nu știm încă de ce dar evidența acestor deosebiri ne ajută să ne raportăm la micuții noștri ca la ființe perfect normale și sănătoase fără a-i presa să devină cât mai curând pasionali și responsabili! Băieții aleargă mult,își mențin atenția asupra unui lucru pentru un timp scurt,vorbesc telegrafic,țin la puterea și la onoarea lor,își iubesc gașca de prieteni și au vise minunate.Băieții sunt asemenea bărbaților din viața noastră și ar fi o mare greșeală să încercăm să îi schimbăm în mici prințese vorbărețe și dornice de studiu.

Conferința de la București s-a terminat cu un ropot emoționant de aplauze din partea mamelor și furtunos din partea tăticilor.Multe glasuri au spus Love you,Michael! Love you for taking a terrifing fear away from me!

Cu plecăciune,

Ana-Aurelia Băianu,iubitoarea mamă a Magdalenei

Share This