Psihoterapia își face loc printre științele omenirii și este din ce în ce mai frumos recunoscută și apreciată. Această practică și variantă de terapie vindecă sufletul,îl luminează și aduce în același timp alinare trupului. Căci inima bate cu poftă de viață într-un trup guvernat de un spirit echilibrat și lucid.Pielea strălucește iar plămânii caută aerul curat și frumos parfumat atunci când promisiunea și speranța unei vieți împlinite sunt principalele noastre griji.

Cei mai mari iubitori de viață sunt oamenii care intră în cabinetul meu.Da,ai ridicat din sprânceană și te-ai gândit la boală și tristețe.Ei bine,ziua de astăzi îți dăruiește o revelație.

DSCF5179

Furnicarul de oameni care aleargă pe strada mare ( aproape fără să știe de ce și încotro) este alcătuit în majoritatea lui din indivizi care fug de ceva și chiar de ei înșiși. Sunt ființe care orbesc intenționat pentru a nu vedea nedreptățile ce li se fac. Sunt fii și fiice care și-ar fi dorit să nu se nască sau să fi fost abandonați la timp…timpul acela care să le mai păstreze un dram de amintire frumoasă.Sunt soți și soții fără iubire care aud tunând deasupra uriașe portavoci ce strigă despre păcat și datorie.Copii care își caută părinții și nu-i găsesc căci s-au transformat in taste de aur ce vor rămâne moștenire sau piese de muzeu.Și mulți alți oameni frumoși dar fără de reper și poate încă zgribuliți de crivățul vieții care li s-a promis că îi învață și îi călește. Și care încă mai tremură doar-doar s-o potoli învățătura și va începe traiul cum-se-cuvine.

Dintre ei,printr-un imens și nobil act de voință,se sustrag câțiva îndrăzneți.Oameni ce se întreabă care este rostul lor,persoane care râvnesc după o schimbare.Clienții din psihoterapie sunt cei cărora viața le place atât de mult încât vor să o înțeleagă și să o trăiască din plin.Sunt pregătiți să treacă prin emoții sfâșietoare,să arunce cu propriile mâini lanțurile de la picioare și să renască. Vin ca la o școală,unii,ca la un serviciu,alții.Dar toți sunt serioși și perfecționiști căci dacă lucrez pentru viața mea nu pot decât să fiu implicat și dedicat.E cel mai plăcut sentiment să te așezi confortabil,ușor emoționat,pe un fotoliu și să privești pe fereastra cabinetului gândind că de acum înainte totul va fi diferit și te vei umple de viață și de bucurie.

Fiecare poposește atât cât are nevoie și își ia cu el zvâcnirea care îi trebuie.Cum nașterea e pe cale să se întâmple, travaliul nu va dura o veșnicie.La unii mai puțin,la alții un timp mai îndelungat dar tuturor li se întâmplă. Nimeni nu mi-a povestit despre lacrimile oamenilor în timpul studiilor pentru psihoterapie pe care le-am urmat, dar mă alină gândul că nici medicii ginecologi nu șțiau că femeile care vor naște în prezența lor le vor cere să le curme viața de atâta durere câtă simt. E o taină a transformării pe care astăzi o înțeleg și o accept.

Schimbarea și bucuria se pot cunoaște și după doi ani dar sunt pentru totdeauna,atât de profunde și de fidele celui care le poartă încât cu greu cineva care a pășit printr-un proces terapeutic va mai putea vedea viața altfel decât cu sens.Un mare SENS!

Cred în oameni

Cred în oamenii care se schimbă

Cred în viața cu năzuințe și vise

Cred în fericire

Cred în minunile fiecărei zile și cred în puterea fiecăruia dintre noi

Cred că suntem deopotrivă ființe independente și interdependente

Cred că merităm să fim respectați și să fim iubiți

autor Ana-Aurelia Băianu

psihoterapeut Iasi în cadrul Willing cabinet de psihoterapie

 

 

Share This