Cum ne facem mai repede înțeleși | Willing

Cum ne facem mai repede înțeleși

Martin Luther King spunea că “Oamenii se urăsc pentru că se tem, se tem pentru că nu se cunosc și nu se cunosc pentru că nu comunică”.

Orice relație interumană se bazează pe comunicare. Comunicarea și transmiterea corectă a mesajului este cheia unei relații eficiente între indivizi.

Suntem diferiți și de aceea nu toată lumea deține calități de bun comunicator. Din acest motiv, apar blocaje în relaționarea cu ceilalți. În timp însă, ne putem însuși anumite cunoștințe, trucuri care să ne ajute să ne facem mai repede și mai bine înțeleși.
Un mesaj transmis incorect poate crea o varietate de neînțelegeri și probleme.

Cel mai adesea auzim de conflictele între părinți sau profesori și adolescenți. Perioada adolescenței este plină de schimbări, inclusiv în personalitatea și comportamentul copilului. Adolescenții sunt firi rebele, adesea neînțeleși de cei din jur, dornici de afirmare și libertate de exprimare.
O comunicare defectuoasă cu aceștia creează adevărate prăpastii între părinți și copii. Dacă nu reușim să găsim cât mai repede o cale să empatizăm cu ei, să le înțelegem stările și emoțiile, efectele pot fi catastrofale.

Psihologii sunt persoanele ideale care ne pot ajuta să stabilim echilibrul în relațiile cu ceilalți.

Ce învățați la conferință?
În data de 26 mai, ora 09:30, în cadrul evenimentului organizat de Asociația Părinților și Profesorilor din Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir”, Suceava în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Suceava, o avem ca invitată pe Ana Băianu, psihoterapeut specializat în consiliere și psihoterapie sistemică, membru acreditat al Colegiului Psihologilor din Romania, psihoterapeut agreat al Institutului pentru Cuplu și Familie Iași, precum și membru al Asociației Române de Hipnoză Clinică, Relaxare și Terapie Ericksoniană.

Cu o vastă activitate în domeniu și inițiative captivante de sprijinire a comunității ieșene, Ana-Aurelia Băianu creează Willing – Cabinetul de Psihoterapie și dezvoltare personală – locul unde reprezentantele sexului frumos  și bărbații dornici de o viață mai bună și împlinită sunt asteptați să descopere si să invete cum pot depăși încercările grele ale vietii.

Conferința înglobează câteva teme principale, pe baza cărora se va clădi discuția.

  • Ciclurile vieții de familie
  • Principalele caracteristici ale vârstei adolescenței
  • Căi eficiente de a comunica în familie și la școală

Cui se adresează?
Evenimentul este dedicat părinților și profesorilor interesați să afle tehnici și strategii prin care se pot face mai bine înțeleși de adolescenți, scopul fiind îmbunătățirea relațiilor dintre ei.

Locația
Evenimentul va avea loc în sala de conferințe a Camerei de Comerț Suceava.

Program
09:30-11:30 – conferinta cu minim 70 de persoane
11:30-12:00 – pauză
12:00-14:00 – atelier cu 25 de persoane

Cum vă înscrieți?
Pentru înscriere vă rugăm să completați formularul disponibil aici.
Vă puteți înscrie până pe data de 24 mai 2018.

Taxa de participare este de 10 ron pentru părinți și 35 ron pentru profesori.
Plata se poate face direct, cu chitanță, la sediul asociației din strada Prof. Leca Morariu nr.17 A, Suceava, având CUI 30979874 sau prin transfer bancar în contul RO82CECESV013RON0981509 deschis la CEC Bank.

Nu lăsați barierele apărute în comunicarea cu interlocutorii să vă distrugă relațiile. Investiți timp în a-i asculta pe ceilalți pentru a înțelege mesajele transmise. Focusați-vă pe ceea ce doriți să emiteți pentru a fi ascultați și înțeleși.

Comunicarea eficientă cu semenii înseamnă armonie și un mediu de viață sănătos și echilibrat.

 

 

 

 

 

 

 

 

Share This