text preluat in intregime de pe situl www.parentis.ro

Revenim în forţă după concedii şi anunţăm că în zilele de 6, 7 şi 8 septembrie organizăm la Iaşi cursul de Educaţie Empatică susţinut de Monica Reu, trainer de Comunicare Nonviolentă certificat de Center for Nonviolent Communication din Statele Unite, preşedinte al Asociaţiei pentru Comunicare Nonviolentă.

Oportunitate pentru părinţi de a învăţa să relaţioneze mai armonios cu copiii, metoda Comunicării Nonviolente (CNV) a fost concepută şi dezvoltată de doctorul în psihologie Marshall B. Rosenberg. Este un mod de interacţiune care ne ajută să creăm relaţii bazate pe compasiune şi respect reciproc, şi să rezolvăm conflictele în mod paşnic, în beneficiul tuturor.

Pe parcursul acestui curs, vom explora moduri în care le putem da celor mici o educaţie bazată pe valori şi vom descoperi cum se poate susţine un mediu de siguranţă şi creativitate printr-o atitudine empatică – un mediu în care copiii învaţă şi contribuie de drag, şi unde nu există pedepse sau recompense.

Cursul începe vineri, 6 septembrie (17:30 – 20:30), continuă în forţă sâmbătă, 7 septembrie(10:00 – 16:00) şi se încheie duminică, 8 septembrie (10:00 – 13:00).

Ne vom întâlni în fiecare dintre cele trei zile pe strada Petru Poni nr.1 bis, etaj 2, Cabinetul Willing.

Trainer
Monica-ReuMonica Reu împărtăşeste metoda comunicarea empatică din anul 2004 şi este formator autorizat CNFPA. Este singurul trainer român de Comunicare Nonviolentă certificat de Center for Nonviolent Communication din Statele Unite. Organizează şi susţine workshop-uri în România şi Polonia pentru cadre didactice, părinţi şi cupluri. Din anul 2007 este preşedintele Asociaţiei pentru Comunicare Nonviolentă (www.nonviolenta.org) cu sediul în Bucureşti, organizaţie ce are ca scop promovarea principiilor CNV în societatea românească. Programul Educaţie Empatică s-a născut din dorinţa ei de a împărtăşi cu părinţii un instrument de relaţionare ce poate aduce mai multă bucurie şi armonie în viaţa de familie. Unul dintre învăţătorii săi într-ale comunicării empatice este fiica ei, Emma, în vârstă de trei ani.

STRUCTURA

Vineri 6 septembrie, 17:30-20:30

  • Identificarea elementelor de limbaj şi gândire care blochează comunicarea
  • Prezentarea principiilor de bază şi a celor patru paşi ai Comunicării Nonviolente
  • Aplicarea celor patru paşi pentru o comunicare mai eficientă

Sâmbătă 7 septembrie, 10:00-16:00

  • Empatia – cheia comunicării armonioase
  • Identificarea nevoilor copiilor, indiferent de modul în care aceştia se exprimă
  • Capcanele pedepselor şi ale recompenselor

Duminică 8 septembrie, 10:00-13:00

  • Cum ne ajută Comunicarea Nonviolentă în situaţii dificile, conflicte, blocaje de comunicare
  • Recunoştinţă şi celebrare

Taxa de participare280 lei de persoană sau 500 lei de cuplu în cazul în care participă ambii părinţi.

Înscrierile se fac pe adresa de e-mail: parentisgrup@gmail.com.
Deoarece este un curs interactiv, numărul de participanţi este limitat la 20 persoane.

Share This