Aprecierea și mulțumirea cursanților sunt o motivație excelentă pentru noi de a face lucrurile cât mai bine cu putință, de a dovedi profesionalism și seriozitate în relația cu viitorii părinți.

Din mărturiile celor care au participat la cursurile de educație prenatală organizate de Willing rezultă că ne-am îndeplinit obiectivele și am lăsat o amprentă pozitivă asupra viitoarelor mămici, înlăturându-le temerile și oferindu-le curaj și încredere în forțele proprii.

„Acest curs m-a ajutat să văd dintr-o altă perspectivă nașterea și tot ce presupune maternitatea. Mi-au fost înlăturate temerile prin transmiterea încrederii în forțele proprii, printr-o cantitate generoasă de informații și o stare de liniște și bine.”
„Un curs foarte complet. Informații utile. Informații foarte bine explicate și pe înțelesul tuturor. Comunicare foarte bună. Timpul cursului scurt (ar trebui 3 sau 4 zile).”– S. Carmen
„Informații precise, prezentate în mod clar, cu multe explicații și răspunsuri la multe întrebări. Mulțumim!” – D. Mirela

Perioada sarcinii este una extrem de complexă și încărcată de emoție. Corpul tău arată diferit, comportamentul începe să ți se modifice, devii mult mai atentă și grijulie cu propria persoană. Acum ești responsabilă pentru o nouă făptură. Schimbările care se produc în tot acest timp au efecte asupra ritmului vieții tale, dar îți afectează și relațiile cu cei din jur, inclusiv viața sentimentală.

Tot în această perioadă apar neliniști și întrebări de genul ”oare mă voi descurca?”,”ce se întâmplă în timpul nașterii?”, ”cum se îngrijește un nou născut?”,”ce pericole mă așteaptă pe mine și pe micuțul meu?

Temerile acestea pot fi depășite prin înțelegerea etapelor prin care va trece mama în timpul travaliului și al nașterii, prin cunoșterea amănunțită a procedurilor ce îi vor fi aplicate ei și bebelușului, prin însușirea informațiilor legate de alăptare, igiena nou-născutului, colicile, somnul, comunicarea cu puiul de om.
Cursul de educație prenatală înglobează toate aceste informații și pregătește gravida pentru perioada frumoasă, dar plină de provocări, care urmează.

Cursul organizat de Willing este susținut de psihoterapeutul Dana Holman, educator prenatal certificat Lamaze și doula la naștere.

Misiunea unui educator prenatal este de a promova sarcina, nașterea și îngrijirea nou-născutului ca fiind practici naturale, normale și sănătoase, bazându-se pe studii și cercetări actuale în domeniu.

O puteți cunoaște mai bine pe Dana din autoprezentarea ei de mai jos:

“Am absolvit Facultatea de Psihologie din cadrul UAIC Iași în 2004. Din 2005 practic psihologia în organizații ale statului din domeniul ordinii publice și siguranței naționale, cu experiență în evaluarea, intervenția și cercetarea psihologică a organizației și personalului din cadrul acesteia.
În 2008 mi-am început formarea în psihoterapie sistemică. Prin intermediul viziunii sistemice, perspectiva asupra vieții mele, asupra oamenilor din jurul meu și asupra organizațiilor mi s-a schimbat radical. Aceasta s-a suprapus și peste rolul de mamă care mă provoacă și mă dezvoltă continuu ca om din 2011.
Din 2017 sunt educator prenatal și doula la naștere – însoțitor psihologic pentru femeia aflată în travaliul nașterii. 

În ultimii ani sunt preocupată de modul în care ființa umană poate evolua și poate crește, prin cunoaștere, prin muncă psihologică (introspecție, autoanaliză, decizie de schimbare și exercițiu de igienă psihologică) – și, nu în ultimul rând, prin spiritualitate. Credințele mele fundamentale din prezent sunt că informația înseamnă cunoaștere, evoluție, putere, libertate și îmi place să cred că putem oferi o lume mai bună copiilor noștri, schimbându-ne pe noi înșine mai întâi.

Ariile mele de interes profesional sunt:
• Consiliere psihologică și psihoterapia proaspetei mame (prenatală, perinatală, postnatală)
• Psihoterapia de grup (procesarea experienței nașterii, procesarea pierderilor)
• Educație si psihoeducație prenatală pentru gravide.”

Tematica cursului Lamaze cuprinde următoarele aspecte:
• anatomia și fiziolofia nașterii;
• travaliul;
• cum să facem travaliul/ nașterea mai ușoară cu metode neinvazive;
• pași, etape și strategii în planificarea conștientă și realistă a nașterii copilului;
• intervențiile medicale la naștere – recomandări și contrarecomandări;
• problematica fascinantă și complexă a alăptării (baza);
• îngrijirea bebelușului (baza);
• relatia de cuplu în tranziție;
• ce este doula și cum te poate ajuta la naștere;
• baby-wearing și alte elemente de attachment parenting etc.

Beneficiile participării la curs:
– Scade considerabil riscul apariției depresiei post natale
– Mama învață cum să stabilească o relație avantajoasă cu personalul medical
– Înțelegerea și conștientizarea tuturor transformărilor și procedurilor prin care mama va trece, eliminând astfel stresul
– Mama află explicații și soluții științifice, astfel va trece mai ușor peste provocări
– Înlăturarea temerilor/fricilor
– Mama va învăța cum să-și gestioneze emoțiile
– Crește încrederea mamei, rezultând astfel o stare de spirit pozitivă
– Naștere frumoasă, fără traume
– Tații vor deveni mai implicați în procesul nașterii și în creștrea copilului
– Obținerea a 10 zile de concediu legal în plus pentru tați.

Cui i se adresează
Cursul se adresează viitorilor părinți, mămici și tătici, dar și celor care au deja copii, însă vor să-și reamintească sau să clarifice unele aspecte.

Când este recomandat să-l faceți
Perioada ideală în care să participați la curs este ultimul trimestru de sarcină, cu precădere în săptămânile 28-31 de sarcină.

Când are loc
Cursul se va desfășura în zilele:
18 iulie 2019, între orele 10:00 – 17:00
19 iunie 2019, între orele 10:00 – 17:00

Locația
Sediul Willing, situat în Iași, str. Străpungere Silvestru nr. 50, bloc T 3-4, sc. C, ap. 3, parter (intrarea se face din stradă).

Cum vă înscrieți la curs
Vă rugăm completați formularul de înscriere disponibil aici.

Taxa de participare este de 400 Ron/ persoană-cuplu.
Vă puteți înscrie până pe 14 iulie 2019.

Părinții care se înscriu până pe data de 12 iulie beneficiază de 100 Ron reducere.

Cursul pe care vi-l propunem este un curs obiectiv și imparțial, singurele repere care ne ghidează sunt studiile și cercetările recente din reviste serioase. El va include include și elemente de psihoeducație despre cuplu, familie și parenting neconditionat.
Cursul nu este afiliat niciunui spital, produs sau serviciu de marketing, prin urmare principalul scop al acestuia este să pună la dispoziția părinților informații importante pentru deciziile pe care le vor lua în legătură cu ei și cu copiii lor în această odisee a nașterii.

Pentru întrebări sau alte detalii, nu ezitați să ne contactați la:
Email: cabinet.willing@gmail.com

Vă așteptăm cu drag la curs!

Share This