Curs de educație prenatală – filosofia nașterii: 06-07 aprilie 2019

Perioada sarcinii este una extrem de complexă și încărcată de emoție. Corpul tău arată diferit, comportamentul începe să ți se modifice, devii mult mai atentă și grijulie cu propria persoană. Acum ești responsabilă pentru o nouă făptură. Schimbările care se produc în tot acest timp au efecte asupra ritmului vieții tale, dar îți afectează și relațiile cu cei din jur, inclusiv viața sentimentală.

Tot în această perioadă apar neliniști și întrebări de genul ”oare mă voi descurca?”,”ce se întâmplă în timpul nașterii?”, ”cum se îngrijește un nou născut?”,”ce pericole mă așteaptă pe mine și pe micuțul meu?”

Temerile acestea pot fi depășite prin înțelegerea etapelor prin care va trece mama în timpul travaliului și al nașterii, prin cunoșterea amănunțită a procedurilor ce îi vor fi aplicate ei și bebelușului, prin însușirea informațiilor legate de alăptare, igiena nou născutului, colicile, somnul, comunicarea cu puiul de om.
Cursul de educație prenatală înglobează toate aceste informații și pregătește gravida pentru perioada frumoasă, dar plină de provocări, care urmează.

Participă la cursul de educație prenatală organizat de Willing și susținut de psihoterapeutul Dana Holman, educator prenatal și doula la naștere.

Misiunea unui educator prenatal este de a promova sarcina, nașterea și îngrijirea nou-născutului ca fiind practici naturale, normale și sănătoase, bazându-se pe studii și cercetări actuale în domeniu.

O puteți cunoaște mai bine pe Dana din autoprezentarea ei de mai jos:

“Am absolvit Facultatea de Psihologie din cadrul UAIC Iași în 2004. Din 2005 practic psihologia în organizații ale statului din domeniul ordinii publice și siguranței naționale, cu experiență în evaluarea, intervenția și cercetarea psihologică a organizației și personalului din cadrul acesteia.
În 2008 mi-am început formarea în psihoterapie sistemică. Prin intermediul viziunii sistemice, perspectiva asupra vieții mele, asupra oamenilor din jurul meu și asupra organizațiilor mi s-a schimbat radical. Aceasta s-a suprapus și peste rolul de mamă care mă provoacă și mă dezvoltă continuu ca om din 2011.
Din 2017 sunt educator prenatal și doula la naștere – însoțitor psihologic pentru femeia aflată în travaliul nașterii.

În ultimii ani sunt preocupată de modul în care ființa umană poate evolua și poate crește, prin cunoaștere, prin muncă psihologică (introspecție, autoanaliză, decizie de schimbare și exercițiu de igienă psihologică) – și, nu în ultimul rând, prin spiritualitate. Credințele mele fundamentale din prezent sunt că informația înseamnă cunoaștere, evoluție, putere, libertate și îmi place să cred că putem oferi o lume mai bună copiilor noștri, schimbându-ne pe noi înșine mai întâi.

Ariile mele de interes profesional sunt:
• Consiliere psihologică și psihoterapia proaspetei mame (prenatală, perinatală, postnatală)
• Psihoterapia de grup (procesarea experienței nașterii, procesarea pierderilor)
• Educație si psihoeducație prenatală pentru gravide.”

Indiferent care îți e alegerea vis-a vis de naștere (cezariană la cald sau la rece, NVDC, naștere naturală, naștere vaginală), știm că tot ce te preocupă în această perioadă a vieții tale e sănătatea și binele copilului tău și ale tale, ca părinte al lui. Dacă ești în căutare de informații în acest scop, informații verificate și susținute de studii de specialitate serioase, atunci iți propunem un curs complet despre tot ceea ce trebuie să știi ca proaspăt părinte:

• anatomia și fiziolofia nașterii;
• travaliul;
• cum să facem travaliul/ nașterea mai ușoară cu metode neinvazive;
• pași, etape și strategii în planificarea conștientă și realistă a nașterii copilului;
• intervențiile medicale la naștere – recomandări și contrarecomandări;
• problematica fascinantă și complexă a alăptării (baza);
• îngrijirea bebelușului (baza);
• relatia de cuplu în tranziție;
• ce este doula și cum te poate ajuta la naștere;
• baby-wearing și alte elemente de attachment parenting etc.

Beneficiile participării la cursul de educație prenatală:
Scade considerabil riscul apariției depresiei post natale
Mama învață cum să stabilească o relație avantajoasă cu personalul medical
Înțelegerea și conștientizarea tuturor transformărilor și procedurilor prin care mama va trece, eliminând astfel stresul
Mama află explicații și soluții științifice, astfel va trece mai ușor peste provocări
Înlăturarea temerilor/fricilor
Mama va învăța cum să-și gestioneze emoțiile
Crește încrederea mamei, rezultând astfel o stare de spirit pozitivă
Naștere frumoasă, fără traume
Tații vor deveni mai implicați în procesul nașterii și în creștrea copilului
Obținerea a 10 zile de concediu legal în plus pentru tați.

Cui i se adresează
Cursul se adresează viitorilor părinți, mămici și tătici, dar și celor care au deja copii, însă vor să-și reamintească sau să clarifice unele aspecte.

Când este recomandat să-l faceți
Perioada ideală în care să participați la curs este ultimul trimestru de sarcină, cu precădere în săptămânile 28-31 de sarcină.

Când are loc
Cursul se va desfășura în zilele:
6 aprilie 2019, între orele 10:00 – 17:00
7 aprilie 2019, între orele 10:00 – 17:00

Locația
Sediul Willing, situat în Iași, str. Străpungere Silvestru nr. 50, bloc T 3-4, sc. C, ap. 3, parter (intrarea se face din stradă)

Cum vă înscrieți la curs
Vă rugăm completați formularul de înscriere disponibil aici.

Taxa de participare este de 400 Ron/ persoană-cuplu.
Vă puteți înscrie până pe 04 aprilie 2019.

Părinții care se înscriu până pe data de 31 martie au 100 Ron reducere.

Cursul pe care vi-l propunem este un curs obiectiv și imparțial, singurele repere care ne ghidează sunt studiile și cercetările recente din reviste serioase. El va include include și elemente de psihoeducație despre cuplu, familie și parenting neconditionat.
Cursul nu este afiliat niciunui spital, produs sau serviciu de marketing, prin urmare principalul scop al acestuia este să pună la dispoziția părinților informații importante pentru deciziile pe care le vor lua în legătură cu ei și cu copiii lor în această odisee a nașterii.

Credem ca putem crea o lume mai bună pentru copiii noștri pornind de la căutarea informației obiective, neinteresate, susținute de știință și probate de comunitatea de părinți pe care o creăm.

Pentru întrebări sau alte detalii, nu ezitați să ne contactați la:
Email: cabinet.willing@gmail.com

Testimoniale:

„Mi-a făcut mare plăcere să vin și să particip la curs. Cu siguranță mi-au fost confirmate anumite păreri despre naștere, iar în urma acestui curs am o idee mai amplă despre tot ce am de făcut în următoarea perioadă ca și viitoare mamică. Vă mulțumesc!” – Gradinariu Gabriela Loredana

„Un curs interactiv, prietenos, atmosferă caldă. Informațiile obținute sunt foarte utile, explicate pe înțelesul tuturor. Vă mulțumim frumos!” – Valeria Burlacu

„Foarte placut, interactiv si plin de informatii acest curs! Informatiile transmise de Dana Holman au fost foarte explicite. Am simtit caldura unei mame, care prin invataturile ei, doreste numai bine, si incearca sa fereasca orice viitoare mamica de greseli.” – Cristina Bacalu
Share This