„Am învățat foarte multe lucruri utile despre îngrijirea copilului, naștere și plan de naștere. Mă simt mult mai bine pregătită. Vă mulțumesc.”
„Excelentă ideea de desfășurare a cursului în acest mod. Consider că am acumulat, prin metoda de prezentare folosită, prin materialele folosite, multe cunoștințe utile, cunoștințe ce ne-au ajutat să fim mai mai informați și încrezători și foarte important, am găsit soluții să facem față evenimentului minunat și solicitant ce urmează să aibă loc – nașterea, îngrijirea nou născutului, etc. A fost un curs foarte util, bine organizat, interactiv, bazat pe practică. Exact de ce aveam nevoie pentru a lua o decizie importantă privind planul de naștere. Cursul ne-a ajutat să ne cunoaștem mai bine și să ne stabilim prioritățile. Dana a avut multă răbdare și a fost mereu deschisă la discuții.”
Am ales să pornim în descrierea cursului de educație prenatală organizat de noi de la mărturiile sincere ale acestor mămici care au participat la curs, s-au implicat cu toată ființa lor și au aflat lucruri uimitoare despre perioada care le va schimba viața pentru totdeauna – nașterea și îngrijirea nou-născutului.
Cui se adresează
Cursul se adresează viitorilor părinți, mămici și tătici, dar și celor care au deja copii, însă vor să-și reamintească sau să clarifice unele aspecte.
Când este recomandat să urmați cursul
Perioada ideală în care să participați la curs este ultimul trimestru de sarcină, cu precădere în săptămânile 28-31 de sarcină.
Când are loc
Cursul se va desfășura în zilele:
– 25 mai 2019, între orele 10:00 – 17:00
– 26 mai 2019, între orele 10:00 – 17:00
Cine susține cursul
Dana Holman, educator prenatal și doula la naștere este cea care susține cursul și cu care veți petrece două zile pline, dinamice și încărcate de emoție.
Dana se prezintă în rândurile care urmează:
“Am absolvit Facultatea de Psihologie din cadrul UAIC Iași în 2004. Din 2005 practic psihologia în organizații ale statului din domeniul ordinii publice și siguranței naționale, cu experiență în evaluarea, intervenția și cercetarea psihologică a organizației și personalului din cadrul acesteia.
În 2008 mi-am început formarea în psihoterapie sistemică. Prin intermediul viziunii sistemice, perspectiva asupra vieții mele, asupra oamenilor din jurul meu și asupra organizațiilor mi s-a schimbat radical. Aceasta s-a suprapus și peste rolul de mamă care mă provoacă și mă dezvoltă continuu ca om din 2011.
Din 2017 sunt educator prenatal și doula la naștere – însoțitor psihologic pentru femeia aflată în travaliul nașterii.
În ultimii ani sunt preocupată de modul în care ființa umană poate evolua și poate crește, prin cunoaștere, prin muncă psihologică (introspecție, autoanaliză, decizie de schimbare și exercițiu de igienă psihologică) – și, nu în ultimul rând, prin spiritualitate. Credințele mele fundamentale din prezent sunt că informația înseamnă cunoaștere, evoluție, putere, libertate și îmi place să cred că putem oferi o lume mai bună copiilor noștri, schimbându-ne pe noi înșine mai întâi.
Ariile mele de interes profesional sunt:
• Consiliere psihologică și psihoterapia proaspetei mame (prenatală, perinatală, postnatală)
• Psihoterapia de grup (procesarea experienței nașterii, procesarea pierderilor)
• Educație si psihoeducație prenatală pentru gravide.”
Locația
Sediul Willing, situat în Iași, str. Străpungere Silvestru nr. 50, bloc T 3-4, sc. C, ap. 3, parter (intrarea se face din stradă).
Cum vă înscrieți la curs
Vă rugăm completați formularul de înscriere disponibil aici.
Taxa de participare este de 400 Ron/ persoană-cuplu.
Vă puteți înscrie până pe 20 mai 2019.
Părinții care se înscriu până pe data de 17 mai beneficiază de 100 Ron reducere.
Programa cursului
1. Filosofia Lamaze
2. Anatomia, fiziologia și psihologia sarcinii
3. Travaliul
4. Prezentarea și poziționarea bebelușului
5. Intervenții și proceduri medicale pentru gravidă și pentru bebeluș
6. Refacerea după naștere
7. Adaptarea bebelușului la viața extrauterină
8. Alăptarea
9. Îngrijirea nou-născutului
10. Aspecte de psihoeducație în parenting și cuplu
Toate aceste teme vor fi discutate și exemplificate practic împreună cu părinții care participă la curs.
Printre beneficiile participării la cursul de educație prenatală se numără următoarele:
- Scade considerabil riscul apariției depresiei post-natale
- Mama învață cum să stabilească o relație avantajoasă cu personalul medical
- Înțelegerea și conștientizarea tuturor transformărilor și procedurilor prin care mama va trece, eliminând astfel stresul
- Mama află explicații și soluții științifice, astfel va trece mai ușor peste provocări
- Înlăturarea temerilor/fricilor
- Mama va învăța cum să-și gestioneze emoțiile
- Crește încrederea mamei, rezultând astfel o stare de spirit pozitivă
- Naștere frumoasă, fără traume
- Tații vor deveni mai implicați în procesul nașterii și în creștrea copilului
- Obținerea a 10 zile de concediu legal în plus pentru tați.
Cursul pe care vi-l propunem este un curs obiectiv și imparțial, singurele repere care ne ghidează sunt studiile și cercetările recente din reviste serioase. El va include și elemente de psihoeducație despre cuplu, familie și parenting neconditionat.
Cursul nu este afiliat niciunui spital, produs sau serviciu de marketing, prin urmare principalul scop al acestuia este să pună la dispoziția părinților informații importante pentru deciziile pe care le vor lua în legătură cu ei și cu copiii lor în această odisee a nașterii.
Pentru întrebări sau alte detalii, nu ezitați să ne contactați la:
Email: cabinet.willing@gmail.com
Vă așteptăm cu drag să vă înscrieți la curs.