Ce este Lamaze?

Lamaze International este o organizație nonprofit care promovează o abordare naturală, sănătoasă și sigură a sarcinii și nașterii, acordându-și filosofia și practica cu studii și cercetări noi și reprezentative din domeniu.

Cursurile Lamaze încurajează toate femeile însărcinate să planifice un mediu care să includă suport emoțional continuu, suport fizic și informațional pentru a trăi un travaliu natural și firesc.

Cursurile  organizate de Willing nu sunt doar  cursuri de puericultură unde veți afla cât de importantă este alăptarea și cum să liniștiți copilul când e agitat, căci filosofia lamaze presupune mult mai mult decât atât. Cursurile Danei Holman sunt întâlniri calde cu informații bine structurate și corecte, dar mai ales, cu emoții și multă iubire.

Emoțiile vin din sarcină, din ochii partenerului și din privirile temătoare ale familiilor de lângă tine. Pentru că toți sunteți aici, cu frici și multe întrebări, și mai ales, cu dorința de a deveni părinți mai buni pentru copilul vostru.

”Oare mă voi descurca/ ne vom descurca?”

”Ce se întâmplă în timpul nașterii?”,

”Cum se îngrijește un nou născut?”

”Ce pericole mă așteaptă pe mine și pe micuțul meu?” .

Majoritatea temerilor din această etapă sunt depășite prin înțelegerea etapelor prin care mama va trece în timpul travaliului și a nașterii, prin cunoșterea amănunțită a procedurilor ce îi vor fi aplicate ei și bebelușului și prin însușirea informațiilor corecte despre alăptare, igiena nou născutului, colicile, somnul și comunicarea cu puiul de om. Pe lângă acestea, Dana vă ghidează cu blândețe spre înțelegerea dinamicii relației de cuplu din această perioadă. Tatăl află ce poate face el pentru a contribui la diminuarea și controlarea acestor temeri, iar împreună, cuplul primește informația obiectivă care să îi permită să ia decizii informate în legătură cu nașterea pe care și-o dorește!

Misiunea unui educator prenatal este de a promova sarcina, nașterea și îngrijirea nou-născutului ca fiind practici naturale, normale și sănătoase, bazându-se pe studii și cercetări actuale în domeniu.

Lamaze International își mărește anual rețeaua de educatori prenatali în toate colțurile lumii. În 2017 Dana Holman a obținut diploma de  educator prenatal certificat Internațional Lamaze și doula la naștere. A devenit astfel un însoțitor psihologic pentru femeia aflată în travaliul nașterii și oferă suport în cele mai grele dar și frumoase momente ale unei mame.

Despre Dana:

Am absolvit Facultatea de Psihologie din cadrul UAIC Iași în 2004. Din 2005 practic psihologia în organizații ale statului din domeniul ordinii publice și siguranței naționale, cu experiență în evaluarea, intervenția și cercetarea psihologică a organizației și personalului din cadrul acesteia.
În 2008 mi-am început formarea în psihoterapie sistemică. Prin intermediul viziunii sistemice, perspectiva asupra vieții mele, asupra oamenilor din jurul meu și asupra organizațiilor mi s-a schimbat radical. Aceasta s-a suprapus și peste rolul de mamă care mă provoacă și mă dezvoltă continuu ca om din 2011.

Din 2017 sunt educator prenatal certificat Internațional Lamaze și doula la naștere iar, în ultimii ani sunt preocupată de modul în care ființa umană poate  evolua și poate crește,  prin cunoaștere, prin muncă psihologică (introspecție, autoanaliză, decizie de schimbare și exercițiu de igienă psihologică) – și, nu în ultimul rând, prin spiritualitate. Credințele mele fundamentale din prezent sunt că informația înseamnă cunoaștere, evoluție, putere, libertate și îmi place să cred că putem oferi o lume mai bună copiilor noștri, schimbându-ne pe noi înșine mai întâi.

Ce se învață la curs?
1.  Despre sarcină:
 Modificările fizice, emoționale și sexuale pe parcursul sarcinii. Filosofia Lamaze. Care sunt semnele travaliului. Alimentația pe timpul sarcinii.
2. Despre travaliul: Tehnici de respirație și relaxare în timpul travaliului. Cum ameliorăm durerea. Stadiile și fazele travaliului. Poziții favorabile în timpul travaliului.
3. Despre naștere: Tehnici de respirație, poziții favorabile în timpul nașterii. Importanța contactului piele-piele mamă-copil imediat după naștere, cunoscut sub denumirea de ora magică.
4. Despre procedura medicală pe parcursul internării: Pregătirea bagajului pentru spital. Monitorizarea cordului fetal. Clisma. Epiziotomia. Anestezia peridurală. Îngrijirea lăuzei. Complicații ce pot apărea. Travaliul prematur. Nașterea provocată. Cezariana.
5. Despre alăptare:. Beneficiile alăptării. Mituri despre alăptare. Cum alăptăm corect bebelușul. Alimentația din timpul alăptării.
6. Despre îngrijirea nou-născutului: Somnul, îmbăierea, reguli de igienă. Mituri.

Beneficiile participării la cursul Lamaze

 • Scade considerabil riscul apariției depresiei post natale
 • Mama învață cum să stabilească o relație avantajoasă cu personalul medical
 • Înțelegerea și conștientizarea tuturor transformărilor și procedurilor prin care mama va trece, eliminând astfel stresul
 • Cuplul află explicații și soluții științifice, astfel va trece mai ușor peste provocări
 • Înlăturarea temerilor/fricilor
 • Mama va învăța cum să-și gestioneze emoțiile din sarcină, la naștere și post-natal
 • Crește încrederea mamei, rezultând astfel o stare de spirit pozitivă
 • Naștere frumoasă, fără traume
 • Tații vor deveni mai implicați în procesul nașterii și în creșterea copilului
 • Obținerea a 10 zile de concediu legal în plus pentru tați, prin atestatul de puericultură
 • Mamele primesc o diplomă de participare

Cui i se adresează?
Cursul se adresează viitorilor părinți, mămici și tătici, dar și celor care au deja copii, însă vor să-și reamintească sau să clarifice unele aspecte.

Când este recomandat să-l faceți?
Perioada ideală în care să participați la curs este ultimul trimestru de sarcină.

Când are loc?
Cursul se va desfășura în zilele:
– 14 martie 2020, între orele 10:00 – 17:00
– 15 martie 2020, între orele 10:00 – 17:00

Locația
Sediul Willing, situat în Iași, str. Străpungerea Silvestru nr. 50, bl. T 3-4, sc. C, ap. 3 (se intră din strada).

Cum vă înscrieți la curs?
Vă rugăm completați formularul de înscriere disponibil AICI.

Taxa de participare este de 450 Ron/persoană-cuplu.
Dacă vă înscrieți până pe data de 6 martie, beneficiați de o reducere de 100 Ron.
Termenul limită de înscrieri: 11 martie 2020.

Credem că putem crea o lume mai bună pentru copiii noștri pornind de la căutarea informației obiective, neinteresate, susținute de știință și probate de comunitatea Lamaze.

Pentru întrebări sau alte detalii, nu ezitați să ne contactați la: cabinet.willing@gmail.com

Vă așteptăm cu drag și emoție!

Comentarii