Curs Lamaze 15-16 decembrie 2018

Ce este Lamaze?

Lamaze International este o organizație nonprofit care promovează o abordare naturală, sănătoasă și sigură a sarcinii și nașterii, acordându-și filosofia și practica cu studii și cercetari noi și reprezentative din domeniu. Lamaze International își mărește anual rețeaua de educatori prenatali in toate colțurile lumii.

Sarcina este cea mai frumoasă perioadă din viața unei femei. Viitoarea mămică se simte cea mai importantă femeie din univers pentru că urmează să dea naștere unei noi ființe. În ea se naște VIAȚA!
Nici pentru tată viața nu mai arăta la fel. Stiați că studiile au demostrat că la auzul primelor bătăi ale inimii fătului, tații sunt mai emoționati decât mamele?
Știind că sarcina și nașterea pot fi solicitante pentru corpul și mintea femeii, filosofia Lamaze pune la dispoziția părinților informații practice despre toate etapele sarcinii și despre toate opțiunile disponibile în timpul sarcinii și nașterii.
Schimbările care se produc în tot acest timp au efecte atât asupra propriei persone, cât și asupra vieții de cuplu sau de familie.

Cursul Lamaze oferit de Willing înglobează toate aceste informații și pregătește gravida pentru perioada frumoasă, dar plină de neliniști legate de corpul viitoarei mămici care arată diferit, de întregul ritm al vieții de cuplu care se schimbă, de grija pentru puiul de om care se dezvoltă de la o zi la alta și devine centrul universului pentru ea sau ei. Totodată, vă veți găsi răspunsul la întrebări de genul ”oare mă voi descurca/ ne vom descurca?”,”ce se întâmplă în timpul nașterii?”, ”cum se îngrijește un nou născut?”,”ce pericole mă așteaptă pe mine și pe micuțul meu?” .

Majoritatea temerilor din această etapă pot fi depășite prin înțelegerea etapelor prin care va trece mama în timpul travaliului și a nașterii, prin cunoșterea amănunțită a procedurilor ce îi vor fi aplicate ei și bebelușului, prin însușirea informațiilor legate de alăptare, igiena nou născutului, colicile, somnul, comunicarea cu puiul de om, înțelegerea dinamicii relației de cuplu din această perioadă.
Totodată tatăl află ce poate face el pentru a contribui la diminuarea și controlarea acestor temeri, iar împreună, cuplul primește informația obiectivă care să îi permită să ia decizii informate în legătură cu nașterea pe care și-o dorește!

Cursul pe care vi-l propunem este un curs obiectiv și imparțial, singurele repere care ne ghidează sunt studiile și cercetările recente din reviste de specialitate.

Cursul nu este afiliat niciunui spital, produs sau serviciu de marketing, prin urmare principalul scop al acestuia este să pună la dispoziția părinților informații importante pentru deciziile pe care le vor lua în legătură cu ei și cu copiii lor în această călătorie a nașterii.
Participă la cursul Lamaze organizat de Willing și susținut de Dana Holman, Educator Prenatal și doula la naștere.
Misiunea unui educator prenatal este de a promova sarcina, nașterea și îngrijirea nou-născutului ca fiind practici naturale, normale și sănătoase, bazându-se pe studii și cercetări actuale în domeniu.

Ce se învață la curs?
1. Sarcina. Modificările fizice, emoționale și sexuale pe parcursul sarcinii. Filosofia Lamaze. Care sunt semnele travaliului. Alimentația pe timpul sarcinii.
2. Travaliul. Tehnici de respirație și relaxare în timpul travaliului. Cum ameliorăm durerea. Stadiile și fazele travaliului. Poziții favorabile în timpul travaliului.
3. Nașterea. Tehnici de respirație, pozitii favorabile în timpul nașterii. Importanța contactului piele-piele mama-copil imediat după naștere.
4. Procedura medicală pe parcursul internării.Pregătirea bagajului pentru spital. Monitorizarea cordului fetal. Clisma. Epiziotomia. Anestezia peridurală. Îngrijirea lăuzei. Complicații ce pot apărea. Travaliul prematur. Nașterea provocată. Cezariana.
5. Alăptarea. Beneficiile alăptării. Mituri despre alăptare. Cum alăptăm corect bebelușul. Alimentația din timpul alăptării.
6. Îngrijirea nou-născutului. Somnul, îmbăierea, reguli de igienă. Mituri.

Beneficiile participării la cursul Lamaze

Scade considerabil riscul apariției depresiei post natale
Mama învață cum să stabilească o relație avantajoasă cu personalul medical
Înțelegerea și conștientizarea tuturor transformărilor și procedurilor prin care mama va trece, eliminând astfel stresul
Mama află explicații și soluții științifice, astfel va trece mai ușor peste provocări
Înlăturarea temerilor/fricilor
Mama va învăța cum să-și gestioneze emoțiile
Crește încrederea mamei, rezultând astfel o stare de spirit pozitivă
Naștere frumoasă, fără traume
Tații vor deveni mai implicați în procesul nașterii și în creștrea copilului
Obținerea a 10 zile de concediu legal în plus pentru tați.

Cui i se adresează?
Cursul se adresează viitorilor părinți, mămici și tătici, dar și celor care au deja copii, însă vor să-și reamintească sau să clarifice unele aspecte.

Când este recomandat să-l faceți?
Perioada ideală în care să participați la curs este ultimul trimestru de sarcină.

Când are loc?
Cursul se va desfășura în zilele:
– 15 decembrie 2018, între orele 10:00 – 17:00
– 16 decembrie 2018, între orele 10:00 – 17:00

Locația
Sediul Willing, situat în Iași, str. Petru Poni nr. 1 bis, etaj 2, cartier Păcurari.

Cum vă înscrieți la curs?
Vă rugăm completați formularul de înscriere disponibil aici.

Taxa de participare este de 350 Ron/persoană-cuplu.
Dacă vă înscrieți până pe data de 07 decembrie 2018, beneficiați de o reducere de 50 Ron.
Termenul limită de înscrieri: 13 decembrie 2018.

Credem că putem crea o lume mai bună pentru copiii noștri pornind de la căutarea informației obiective, neinteresate, susținute de știință și probate de comunitatea Lamaze.

Pentru întrebări sau alte detalii, nu ezitați să ne contactați la:
Email: cabinet.willing@gmail.com

Share This