Curs Lamaze 21 și 27 octombrie 2017

Perioada sarcinii este una specială, încărcată de emoții, entuziasm și curiozitate. Tot în această perioadă apar și temeri, neliniști de tipul ”oare mă voi descurca?”,”ce se întâmplă în timpul nașterii?”, ”cum se îngrijește un nou născut?”,”ce pericole mă așteaptă pe mine și pe micuțul meu?”.

Toate acestea pot fi depășite prin înțelegerea etapelor prin care va trece mama în timpul travaliului și al nașterii, prin cunoșterea amănunțită a procedurilor ce îi vor fi aplicate ei și bebelușului, prin însușirea informațiilor legate de alăptare, igiena nou născutului, colicile, somnul, comunicarea cu puiul de om.

Cursul Lamaze înglobează toate aceste informații și astfel pregătește gravida pentru ceea ce urmează, transformă momentul nașterii întro experiență frumoasă, iar perioada postnatală devine mai ușor de traversat.

Cum? Participă la cursul Lamaze organizat de Willing și susținut de Ana Băianu, psihoterapeut și trainer certificat Lamaze!

Ce este Lamaze

Lamaze este o organizație nonprofit care promovează o abordare naturală, sănătoasă și sigură a sarcinii, nașterii și părinților timpurii. Știind că sarcina și nașterea pot fi solicitante pentru corpul și mintea femeii, Lamaze servește ca o resursă de informații despre ce să se aștepte și despre ce opțiuni sunt disponibile în timpul sarcinii.

Educația și practicile Lamaze se bazează pe cele mai bune, cele mai actuale dovezi medicale disponibile. Acestea pot ajuta la reducerea utilizării intervențiilor inutile și la îmbunătățirea rezultatelor generale pentru mame și copii. În strânsă colaborare cu familiile lor, furnizorii de servicii de sănătate și educatorii Lamaze, milioane de femei însărcinate au realizat rezultatele dorite ale nașterii prin utilizarea practicilor Lamaze.

Ce se învață la curs

 1. Sarcina. Modificările fizice, emoționale și sexuale pe parcursul sarcinii. Filosofia Lamaze. Care sunt semnele travaliului. Alimentația pe timpul sarcinii.
 1. Travaliul. Tehnici de respirație și relaxare în timpul travaliului. Cum ameliorăm durerea. Stadiile și fazele travaliului. Poziții favorabile în timpul travaliului.
 1. Nașterea. Tehnici de respirație, pozitii favorabile în timpul nașterii. Importanța contactului piele-piele mama-copil imediat după naștere.
 1. Procedura medicală pe parcursul internării.Pregătirea bagajului pentru spital. Monitorizarea cordului fetal. Clisma. Epiziotomia. Anestezia peridurală. Îngrijirea lăuzei. Complicații ce pot apărea. Travaliul prematur. Nașterea provocată. Cezariana.
 1. Alăptarea. Beneficiile alăptării. Mituri despre alăptare. Cum alăptăm corect bebelușul. Alimentația din timpul alăptării.
 1. Îngrijirea nou-născutului. Somnul, îmbăierea, reguli de igienă. Mituri.

Beneficiile participării la cursul Lamaze

 • Scade considerabil riscul apariției depresiei post natale
 • Mama învață cum să stabilească o relație avantajoasă cu personalul medical
 • Înțelegea și conștientizarea tuturor transformărilor și procedurilor prin care mama va trece, eliminând astfel stresul
 • Mama află explicații și soluții științifice, astfel va trece mai ușor peste provocări
 • Înlăturarea temerilor/fricilor
 • Mama va învăța cum să-și gestioneze emoțiile
 • Creșterea încrederea mamei, rezultând astfel o stare de spirit pozitivă
 • Naștere frumoasă, fără traume
 • Tații vor deveni mai implicați în procesul nașterii și în creștrea copilului
 • Obținerea a 10 zile de concediu legal în plus pentru tați.

Cui i se adresează
Cursul se adresează viitorilor părinți, mămici și tătici, dar și celor care au deja copii, însă vor să-și reamintească sau să clarifice unele aspecte.

Când este recomandat să-l faceți
Perioada ideală în care să participați la curs este ultimul trimestru de sarcină.

Când are loc
Cursul se va derula în zile de 21 octombrie 2017 între orele 12:00-18:00 și 27 octombrie 2017 între orele 14:00-20:00. 

Locația
Sediul Willing, situat în Iași, str. Petru Poni nr. 1 bis, etaj 2, cartier Păcurari. 

Cum vă înscrieți
Pentru înscriere, vă rugăm să completați formularul disponibil AICI 

Investiția dumneavoastră
Taxa de participare este de 400 de Ron/persoana-cuplu.

Persoanele care se înscriu până pe data de 15 octombrie 2017, beneficiază de 25% reducere, deci vor achita doar 300 de Ron. Plata se face în avans, cu minim 3 zile înainte de începerea cursului.

 Bonus!

 1. Participanții vor beneficia Gratuit de încă o sedință de 4 ore în care vor viziona documentare despre naștere în România, inclusiv DVD-ul Danei Nălbaru. Aceste filme pot fi vizionate în exclusivitate la Willing.
 1. Participanții vor fi incluși în comunitatea Willing – Lamaze (grup închis, accesibil doar celor care participă la cursurile nostre), în cadrul careia vor fi consiliați permanent de psihoterapeutul Ana Băianu – trainer certificat Lamaze)

De ce să ne alegeți pe noi
Trainerul Willing, Ana Băianu, pe lângă faptul că este certificată Lamaze, este psihoterapeut, este și curajoasă. Mama a 2 copii, Ana, la ce-a de-a doua naștere a decis ca puiul ei de om să fie adus pe lume  acasă. Și a fost o experiență minunată!

Curs Lamaze

Iată ce spun mămicile care au participat la cursurile noastre Lamaze:

Elena M.: ”Iţi multumesc Ana atât pentru bunătatea şi sprijinul oferit pe perioada cursului Lamaze, cât şi pentru informaţiile care mi le-ai oferit despre sarcină, bagajul pentru maternitate, naştere, alăptat, îngrijirea bebeluşului, scutece refolosibile şi multe altele … Recomand cu drag cursul la Lamaze tuturor viitoarelor mămici, chiar si celor care vor face cezariană”

O.F.: ”Mi-aduc aminte cu mult drag de cursurile Lamaze facute cu Ana. Mi-au placut ca au pus accent foarte mult pe sentimente si cum am putea sa intelegem mai bine bebele si reactiile lui. Informatiile utile au fost structurate si accentuat ce este important. Multumim, Ana!”

I.C.:”La prima sarcina, recunosc ca nu m-am informat asupra nasterii, de teama de a nu ma razgandi sa nasc natural. Nasterea a fost naturala, dar cu interventie medicalizata, iar eu aveam o gramada de intrebari si nelamuriri. Asa ca, la a doua sarcina, am primit raspunsuri la toate nedumeririle mele, informatii pretioase, cat si marturia si experienta personala a Anei, pentru a avea nasterea pe care o doream din toata inima. Si cum altfel as fi reusit sa le obtin, decat la cursul Lamaze organizat de Willing Psihoterapie?! Personal, recomand acest curs tututor viitoarelor mamici, cat si taticilor, pentru ca este foarte bine structurat si este de un real ajutor pentru reusita unei nasteri frumoase si fara traume.”

Cristina Derscariu: ”Recomand. Nu pentru ca o iubesc pe Ana si am deja 3 copii si inca regret ca nu am facut cursul, sunt absolut convinsa ca daca l-as face la al 4-lea as mai invata ceva, ci pentru ca pur si simplu este necesar. Poate fi introdus la categoria trebuie sa mananci,sa dormi…sa te iubesti!”

Roxana: ”Multumesc mult pentru darul minunat. Datorita lui am avut o sarcina de vis și o naștere asemenea. Cu toate ca eram la a doua sarcina, cursul m-a ajutat sa înțeleg cu adevărat ce se întâmplă și ce se va întâmpla în corpul meu si cu bebelușul meu și astfel sa ma relaxez și sa aflu exact ce vreau de la naștere și perioada de după. Ana, ești cel mai minunat formator și datorita tie am avut nașterea de vis (conștientă și asumată) și bebelușul meu a ajuns în cea mai relaxata familie!!!! Datorita tie ne bucuram unii de altii:)”

 

Pentru întrebări sau alte detalii, nu ezitați să ne contactați la:
Telefon: 0740 309 789 (Roxana) sau 0742 45 75 59 (Ana)
Email: cabinet.willing@gmail.com (Roxana) sau office@willing.ro (Ana)

 

Share This