Curs Lamaze 9 și 14 iunie 2018

Perioada sarcinii este una extrem de complexă și încărcată de emoție. Corpul tău arată diferit, comportamentul începe să ți se modifice, devii mult mai atentă și grijulie cu propria persoană. Acum ești responsabilă pentru o nouă făptură. Schimbările care se produc în tot acest timp au efecte asupra ritmului vieții tale, dar îți afectează și relațiile cu cei din jur, inclusiv viața sentimentală.

Tot în această perioadă apar neliniști și  întrebări de genul ”oare mă voi descurca?”,”ce se întâmplă în timpul nașterii?”, ”cum se îngrijește un nou născut?”,”ce pericole mă așteaptă pe mine și pe micuțul meu?”

Temerile acestea pot fi depășite prin înțelegerea etapelor prin care va trece mama în timpul travaliului și al nașterii, prin cunoșterea amănunțită a procedurilor ce îi vor fi aplicate ei și bebelușului, prin însușirea informațiilor legate de alăptare, igiena nou născutului, colicile, somnul, comunicarea cu puiul de om.

Cursul Lamaze înglobează toate aceste informații și pregătește gravida pentru perioada frumoasă, dar plină de provocări, care urmează.

Participă la cursul Lamaze organizat de Willing și susținut de Dana Popada, educator prenatal și doula la naștere.
Misiunea unui educator prenatal este de a promova sarcina, nașterea și îngrijirea nou-născutului ca fiind practici naturale, normale și sănătoase, bazându-se pe studii și cercetări actuale în domeniu.

Ce se învață la curs
Sarcina. Modificările fizice, emoționale și sexuale pe parcursul sarcinii. Filosofia Lamaze. Care sunt semnele travaliului. Alimentația pe timpul sarcinii.
Travaliul. Tehnici de respirație și relaxare în timpul travaliului. Cum ameliorăm durerea. Stadiile și fazele travaliului. Poziții favorabile în timpul travaliului.
Nașterea. Tehnici de respirație, pozitii favorabile în timpul nașterii. Importanța contactului piele-piele mama-copil imediat după naștere.
Procedura medicală pe parcursul internării.Pregătirea bagajului pentru spital. Monitorizarea cordului fetal. Clisma. Epiziotomia. Anestezia peridurală. Îngrijirea lăuzei. Complicații ce pot apărea. Travaliul prematur. Nașterea provocată. Cezariana.
Alăptarea. Beneficiile alăptării. Mituri despre alăptare. Cum alăptăm corect bebelușul. Alimentația din timpul alăptării.
Îngrijirea nou-născutului. Somnul, îmbăierea, reguli de igienă. Mituri.

Beneficiile participării la cursul Lamaze
Scade considerabil riscul apariției depresiei post natale
Mama învață cum să stabilească o relație avantajoasă cu personalul medical
Înțelegerea și conștientizarea tuturor transformărilor și procedurilor prin care mama va trece, eliminând astfel stresul
Mama află explicații și soluții științifice, astfel va trece mai ușor peste provocări
Înlăturarea temerilor/fricilor
Mama va învăța cum să-și gestioneze emoțiile
Crește încrederea mamei, rezultând astfel o stare de spirit pozitivă
Naștere frumoasă, fără traume
Tații vor deveni mai implicați în procesul nașterii și în creștrea copilului
Obținerea a 10 zile de concediu legal în plus pentru tați.

Cui i se adresează
Cursul se adresează viitorilor părinți, mămici și tătici, dar și celor care au deja copii, însă vor să-și reamintească sau să clarifice unele aspecte.

Când este recomandat să-l faceți
Perioada ideală în care să participați la curs este ultimul trimestru de sarcină.

Când are loc
Cursul se va desfășura în zilele:
– 9 iunie 2018, între orele 14:00 – 20:00
– 14 iunie 2018, între orele 10:00 – 19:00

Locația
Sediul Willing, situat în Iași, str. Petru Poni nr. 1 bis, etaj 2, cartier Păcurari.

Cum vă înscrieți la curs
Vă rugăm completați formularul de înscriere disponibil aici.

Taxa de participare este de 350 Ron/persoană-cuplu.
Vă puteți înscrie până pe 8 iunie 2018, la ora 16:00.

Credem că putem crea o lume mai bună pentru copiii noștri pornind de la căutarea informației obiective, neinteresate, susținute de știință și probate de comunitatea Lamaze.

Pentru întrebări sau alte detalii, nu ezitați să ne contactați la:
Email: cabinet.willing@gmail.com

Share This