Sarcina, dar mai ales nașterea unui copil reprezintă etapa cea mai importantă, intensă și provocatoare din viața unei femei. Emoțiile, gândurile și frământările te copleșesc, iar schimbările din viața ta se accentuează tot mai mult cu fiecare zi care trece. Transformările suferite de corpul tău, relația de cuplu, grija față de puiul de om pe care îl porți în pântece, toate acestea te supun zilnic unor trăiri și manifestări noi și puternice.
Majoritatea temerilor pot fi depășite prin înțelegerea etapelor prin care va trece mama în timpul travaliului și a nașterii, prin cunoșterea amănunțită a procedurilor ce îi vor fi aplicate ei și bebelușului, prin însușirea informațiilor legate de alăptare, igiena nou născutului, colicile, somnul, comunicarea cu puiul de om, înțelegerea dinamicii relației de cuplu din această perioadă.
Totodată tatăl află ce poate face el pentru a contribui la diminuarea și controlarea acestor temeri, iar împreună, cuplul primește informația obiectivă care să îi permită să ia decizii informate în legătură cu nașterea pe care și-o dorește!
Cursul pe care vi-l propunem este un curs Lamaze complet și complex, obiectiv, iar singurele repere care ne ghidează sunt studiile și cercetările recente din revistele de specialitate.
Cursul Lamaze este organizat de Willing și susținut de Dana Holman, Educator Prenatal certificat Lamaze, doula la naștere, psihoterapeut de familie și psihoterapeut în formare pe traumele timpurii (inclusiv perioada intrauterină). Dana are o frumoasa experiență în orientarea cuplurilor de părinți către o naștere sănătoasă și naturală. Misiunea unui educator prenatal este de a promova sarcina, nașterea și îngrijirea nou-născutului ca fiind practici naturale, normale și sănătoase, bazându-se pe studii și cercetări actuale în domeniu.
În rândurile următoare faceți cunoștință cu Dana: “Am absolvit Facultatea de Psihologie din cadrul UAIC Iași în 2004.
În 2008 mi-am început formarea în psihoterapie sistemică. Prin intermediul viziunii sistemice, perspectiva asupra vieții mele, asupra oamenilor din jurul meu și asupra organizațiilor mi s-a schimbat radical. Aceasta s-a suprapus și peste rolul de mamă care mă provoacă și mă dezvoltă continuu ca om din 2011.
Din 2017 sunt educator prenatal certificat internațional Lamaze și doula la naștere – însoțitor psihologic pentru femeia aflată în travaliul nașterii.”

Depresia postpartum afectează aproape 20% din mame în primele 3 luni de viață ale copilului și aceasta e diferită și mult mai perversă psihologic decât depresia obișnuită, prin faptul că mama nu vorbește și nu cere ajutor în jur, în legatură cu ceea ce se întâmplă în interiorul ei. Asta o face foarte greu de depistat și de intervenit. Prezența ambilor părinți la curs este importantă și din aceste considerente – vor recunoaște și vor sesiza semnele subtile ale acestei afecțiuni și vor putea solicita ajutor în acest sens.

Recomandăm și încurajăm cu multă căldură participarea ambilor părinți la curs.
În plus, tații vor beneficia de un certificat de puericultură, care le permite obținerea a 10 zile libere în plus de la locul de muncă, după nașterea copilului.
Beneficii ale participării la cursul Lamaze:
– scade considerabil apariția depresiei postnatale
– înlăturarea temerilor, fricilor
– crește gradul de implicare al taților
– mama învață cum să stabilească o relație avantajoasă cu personalul medical
– naștere frumoasă, fără traume
– tatăl va primi un atestat de puericultură prin care va beneficia de 10 zile de concediu în plus, având astfel șansa să petreacă 15 zile în total, alături de familie.
Atenție!
Părinții care nu pot fi prezenți fizic la curs, au ocazia să participe online, prin platforma Zoom.

Cui i se adresează
Cursul se adresează viitorilor părinți, mămici și tătici, dar și celor care au deja copii, însă vor să-și reamintească sau să clarifice unele aspecte.

Când este recomandat să-l faceți
Perioada ideală în care să participați la curs este ultimul trimestru de sarcină, cu precădere în săptămânile 28-31 de sarcină.

Când are loc
Cursul se va desfășura în zilele:
29 august 2020, între orele 10:00 – 17:00
30 august 2020, între orele 10:00 – 17:00

Locația
Sediul Willing, situat în Iași, str. Străpungere Silvestru nr. 50, bloc T 3-4, sc. C, ap. 3, parter (intrarea se face din stradă)

Cum vă înscrieți la curs
Vă rugăm completați formularul de înscriere disponibil aici.

Taxa de participare este de 450 Ron/ persoană-cuplu.
Vă puteți înscrie până pe 27 iulie 2020.

Părinții care se înscriu până pe data de 24 iulie beneficiază de o reducere de 100 Ron.

Vă lăsăm mai jos câteva frânturi din experiențele împărtășite de părinții care au participat la cursurile Lamaze susținute de Dana Holman:

“Acest curs m-a ajutat să văd dintr-o altă perspectivă nașterea și tot ce presupune maternitatea. Mi-au fost înlăturate temerile prin transmiterea încrederii în forțele proprii, printr-o cantitate generoasă de informații și o stare de liniște și bine.”

“Am învățat foarte multe lucruri utile despre îngrijirea copilului, naștere și plan de naștere. Mă simt mult mai bine pregătită. Vă mulțumesc.” – Diana G.

“Ceea ce mi-a plăcut foarte mult a fost faptul că Dana a încurajat simplitatea și să încercăm să facem totul cât mai natural/firesc.” – Andreea V.

“Mi-a făcut mare plăcere să vin și să particip la curs. Cu siguranță mi-au fost confirmate anumite păreri despre naștere, iar în urma acestui curs am o idee mai amplă despre tot ce am de făcut în următoarea perioadă ca și viitoare mamică. Vă mulțumesc!” – Loredana G.

“Cursul organizat de Willing m-a ajutat foarte mult să aflu ce nu știu despre Parenting și Naștere 🙂 Informațiile sunt multe și diverse și cursul acesta m-a ajutat să îmi dau seama ce decizii mai am de luat până la naștere și ce lucruri sunt importante cu adevărat în creșterea bebelușilor. Mulțumim Dana Holman pentru tot!” – Diana M.

Comentarii