Daca ai ratat Conferintele Daniel Siegel sau daca ai fost in sala si iti doresti o actualizare a principalelor idei expuse la eveniment,te invit sa parcurgi articolele ce urmeaza caci am conspectat eu pentru tine cateva lucruri frumoase si interesante.sa iti fie de folos!
 

Memeria:
Memoria implicita….tot ce ti se intampla in pantece si pana la 18 luni de viata. Ea cuprinde perceptiile pe care le avem si modul cum percem lumea si ce inteles dam acestor complexe de senzatii. Mirosul mamei e asociat cu emotii de bucurie! Fiecare emotie se asociaza cu o perceptie. Urmeaza o memorie comportamentala si una corporala.
Astfel se formeaza MODELUL MINTAL,SCHEMA MENTALA ( ca mama ma iubeste si ca sunt bun de iubit). Se construieste un tipar de asteptare ( cand aud motorul deja stiu ca va veni si ma va imbratisa si ma voi sti demn de iubit). Se vorbeste in atasament despre trei modalitati de raportare a mamei la copil: legatura emotionala,violenta sau absenta emotionala (cand sunt ingrijit corporal dar ignorat emotional, nu am nici un contact emotinal). Sunt mame foarte incordate in a fi cele mai bune mame si atunci copilul percepe doar teama din relatie. Aici lipseste prezenta parintelui!
Mama vine acasa si lasa totul deoparte pentru mine, doar pentru mine si in loc de doua pers separate devenim NOI.

Memoria explicita…..interfereaza straturile memoriei. Apare dupa 18 luni.

Conferintele Daniel Siegel,27 octombrie 2014, Bucuresti

Share This