De la Psihologie la Psihoterapie: aplicații și explorări narative.

Trainer:  terapeut narativ Yael Gershoni, Tel Aviv (Israel)

Locații: București – 2 martie, 2015

   Iași – 4 martie, 2015

Workshop-ul se adresează psihologilor cu drept de liberă practică eliberat de Colegiul Psihologilor. Cursul va fi susținut în limba engleză, dar se va asigura traducerea.

Sumar:

Practica cere terapeuților să treacă de la studiul ideilor teoretice la conversațiile directe cu oameni. Aceste conversații au loc în intimitatea spațiului terapeutic, lăsîndu-i pe terapeuți cu provocarea de a da sens acestor idei în timp ce conversația este în desfășurare. Această prezentare va prezenta modalități narative de a reduce decalajul între înțelegerea teoretică și conversațiile terapeutice, utilizînd conceptul hărților a lui Michael White . Aceste hărți crează oportunități pentru terapeuți de asculta activ și de a pune întrebări care sprijină explorarea mai bogată a modalităților preferate de a trăi ale persoanelor. Hărțile, într-un mod practic și accesibil, ghidează terapeuții în timpul conversațiilor, subliniind direcțiile variate pe care conversațiile pot să le ia.

Prezentarea va fi urmată de o demonstrație a demersului narativ.Această demonstrație va fi o oportunitate pentru participanți de a vedea întregul proces a conversațiilor terapeutice de la prima la ultima întîlnire utilizând hărțile narative. Vom explora utilizarea hărților narative ca o călăuzire în călătoria narativă și vom experimenta diversitatea căilor pe care le oferă pentru conversațiile terapeutice. Worskhop-ul va familiariza participanții cu folosirea practicilor terapeutice cu familiile și cuplurile. Workshop-ul va asigura posibilitatea participanților de a exersa aceste idei.

Program:

  • 10:00 – 13:00  Workshop Partea I
  • 13:00 – 14:00  Pauza de prinz
  • 14:00 – 17:00 Workshop Partea II

 

Cost Iași  (costul variază în funcție de perioada de achitare)

09 Feb – 22 Feb

23 Feb – 27 Feb

28 Feb – 04 Mar

150 RON

200 RON

250 RON

Modalitatea de plată: Costul afișat pentru perioadele 09 Feb – 22 Feb și 23 Feb – 27 Feb este valabil doar dacă este achitat via transfer bancar în contul Asociației Psiterra.

Costul afișat pentru 28 Feb – 02 Mar/04 Mar poate fi achitat și în ziua workshop-ului.

La achitare se va specifica: workshop Gershoni.

Date bancare: Asociația Psiterra –  Banca BRD, COD IBAN RO53BRDE240SV51729002400 RON, CIF 18281740. 

Organizator: Asociația Psiterra, Iași. Workshopul din București este organizat în parteneriat cu Asociația Română de Terapii Scurte și Consultanță Orientată pe Resurse și Soluții.

Contact: Pentru formularul de înscriere și alte informații vă rog să o contactați pe Aliona Dronic – tel. 0746829146, e-mail: aliona.dronic@yahoo.com

Share This