Despre mine

Crezul meu ca psihoterapeut

Psihoterapia își face loc printre științele omenirii și este din ce în ce mai frumos recunoscută și apreciată. Această practică și variantă de terapie vindecă sufletul, îl luminează și aduce în același timp alinare trupului.

Căci inima bate cu poftă de viață într-un trup guvernat de un spirit echilibrat și lucid. Pielea strălucește, iar plămânii caută aerul curat și frumos parfumat, atunci când promisiunea și speranța unei vieți împlinite sunt principalele noastre griji.

Cei mai mari iubitori de viață sunt oamenii care intră în cabinetul meu. Da, ai ridicat din sprânceană și te-ai gândit la boală și tristețe. Ei bine, ziua de astăzi îți dăruiește o revelație.

Furnicarul de oameni care aleargă pe strada mare (aproape fără să știe de ce și încotro) este alcătuit în majoritatea lui din indivizi care fug de ceva și chiar de ei înșiși. Sunt ființe care orbesc intenționat pentru a nu vedea nedreptățile ce li se fac.

Sunt fii și fiice care și-ar fi dorit să nu se nască sau să fi fost abandonați la timp…timpul acela care să le mai păstreze un dram de amintire frumoasă. Sunt soți și soții fără iubire care aud tunând deasupra uriașe portavoci ce strigă despre păcat și datorie.

Copii care își caută părinții și nu-i găsesc căci s-au transformat în taste de aur ce vor rămâne moștenire sau piese de muzeu. Și mulți alți oameni frumoși dar fără de reper și poate încă zgribuliți de crivățul vieții care li s-a promis că îi învață și îi călește. Și care încă mai tremură doar-doar s-o potoli învățătura și va începe traiul cum-se-cuvine.

Dintre ei, printr-un imens și nobil act de voință, se sustrag câțiva îndrăzneți. Oameni ce se întreabă care este rostul lor, persoane care râvnesc după o schimbare.  E cel mai plăcut sentiment să te așezi confortabil, ușor emoționat, pe un fotoliu și să privești pe fereastra cabinetului gândind că de acum înainte totul va fi diferit și te vei umple de viață și de bucurie.

Fiecare poposește atât cât are nevoie și își ia cu el zvâcnirea care îi trebuie. 

Share This