Dieta cu alimente crude | Willing

Din jurnalul unei raw-vegane

Raw food. Crudismul. Nu intelegeti gresit! Nu vorbim astazi despre cruzism. Poate alta data.

            Nu fierbem nimic, nici macar nu incalzim. Pur si simplu taiem. Imi place gatitul acesta. Se ia un mar din cosulet, se spala si se mananca. Vedeti? Sunt o maestra in ale gastronomiei.

            Am ales sa nu ucid toate substantele nutritive supunandu-le la temperaturi uriase. Prefer in schimb fermentatia laptelui si amestecul de oua crude. Ma simt ca in neolitic. Sunt energica si sanatoasa. Si slabesc pe zi ce trece pentru ca acizii grasi nu se mai descompun pentru a ma intoxica. Am renuntat la cafea si la ceaiul cald. Pun niste frunzulite la macerat intr-o sticla cu apa. In cateva ore voi bea un ceai… crud. Pot sa pastrez in congelator alimentele desi am aflat ca si inghetul distruge enzimele. Mi-am comandat un deshidratator pentru fructe si legume pe care abia astept sa il primesc.  Fisticul neprajit si nesarat are o culoare atat de intensa… E fistichiu! Si dulceag! Imi place. Singurul lucru pe care nu il voi manca niciodata este carnea cruda. Ma ingrozeste. Asa ca am scapat si de carnea din meniul meu. Si sunt mai usoara.

download (9)

            Acest mod de viata ma face mult mai energica si ma ajuta sa ma bucur din plin de aromele legumelor. Iar enzimele binefacatoare raman la locul lor. Petrec din ce in ce mai putin timp in bucatarie asa ca pot citi mai mult sau pot sta cu prietenii mei. Am descoperit ca nu trebuie sa ma mai tem ca mainile sau limba mi-ar putea lua foc din cauza unei supe mult prea fierbinti. Imi place sa gatesc crud pentru ca am mai putin de curatat in bucatarie. Am scapat de uleiul din tigaie si de farfuriile unse. Nu mai racesc si mi s-a promis ca nu voi face niciodata cancer. De san. Sau de ce vreau eu. Traiesc Eco si contribui de astazi la falimentul multor companii care ucid oxigenul. Era sa uit: nu mai ucid! Iar peste toate acestea vad cum ma imbogatesc pe zi ce trece. Cheltui mai putini bani pe mancare. Si pe bautura pentru ca apa nu e chiar asa de scumpa. De astazi sunt crudista. Dar nu voi fi niciodata cruda!

Autor Ana-Aurelia Băianu psiholog iasi

Share This