Despre barbati 

O ceapa s-a indragostit de un bob de mazare. Dar nu despre povestea aceasta scriu astazi ci despre cum sexul si mancarea se imbina intr-o armonie perfecta. Pregatitul mesei il putem privi ca pe o joaca sau ca pe o tatonare. Mancatul in sine inseamna a face dragoste iar spalatul vaselor este… discutia de dupa. Ti-a placut? Ei, si pentru tine a fost ca si pentru mine?

Pe oameni nu ii impresioneaza numai textura, gustul si parfumul alimentelor. La fel de important este felul in care acestea arata si denumirile pe care le poarta. Cirese, ansoa sau ananas. Cuvintele insele nu ar insemna mare lucru daca nu le-am pronunta languros sau daca nu am accentua fiecare sunet.

Foamea este comuna, aproape aceeasi. Ti-e foame de mancare si foame de sex. Simti pofta si ai apetit. Si este la fel de rusinos sa recunosti ca esti gurmand precum este faptul ca te-ai nascut nimfoman. Sunt subiecte tabu, taine ale sufletului nostru. Apare la un moment dat o persoana care se apropie atat de mult de noi incat reuseste sa ne descopere secretul. O singura persoana.

images (21)

Ai putea sa iti alegi partenerul pentru seara aceasta numai privindu-l cum mananca. Sunt oameni care taie si inghit bucati mari. Mananca repede si dezordonat. Altii vorbesc in timp ce iau masa. Unii isi povestesc viata iar altii lauda necontenit ceea ce au in farfurie. Am intalnit creaturi meticuloase, care taie cu grija fiecare frunzulita si o mesteca indelung. Au ochii stralucind de incantare si mananca atat de incet incat ai putea crede ca le este frica sa nu se termine prea curand. Incercati acum sa inlocuiti toate cuvintele referitoare la mancare cu unele care exprima sexul. Nu-i asa ca acum povestea a devenit cum nu se poate mai erotica?

Autor psiholog iasi Ana-Aurelia Băianu

Share This