Multe femei nu ştiu să îşi pună frumuseţea şi calităţile in valoare. Unele au o stimă de sine foarte ridicată, cu o atitudine perfectă, împlinite pe toate planurile, iar alte femei au o stimă de sine scăzută, ceea ce denotă neîncredere în propriile forţe, sunt nefericite, complexate şi dezamagite.

          Femeile care se consideră urâte nu fac altceva decât să îşi complice viaţa, să îşi pună singure bariere şi să nu aprecieze frumuseţea pe care le-a oferit-o Dumnezeu. Nu poti merge cu pieptul înainte la o întâlnire din cauză că te consideri urată, nu ştii ce haine să porți pentru ca să îţi ascunzi defectele şi parcă nici părul nu îţi mai place cum se așază. E timpul pentru o schimbare, nu?

femeie_frumoasa_02_07ae1a77b4

           Nu e bine să te plafonezi la gândul acela că „ mi-e nu îmi place cum arăt, sunt nemulţumită, sunt singură şi sper să vină un bărbat care să ma iubească şi să mă accepte aşa cum sunt„. Dacă simţi că nu eşti mulţumită de corpul tău poţi oricând să faci o schimbare, poţi interveni oricând, poţi cere oricând sfatul unui specialist.Nu lăsa pe mâine ce poţi face azi, este timpul aici şi acum să faci schimbarea. De ce să amâni când te poţi simţi astăzi bine în pielea ta ? De ce să refuzi când, defapt, ştii că esti frumoasă în interiorul tău ? De ce te ascunzi ? Atunci când te simţi bine în pielea ta le poţi face pe toate, te comporţi altfel, eşti mult mai veselă, împlinită şi simţi că ceilalţi te privesc altfel. Dacă te consideri frumoasă, vei zâmbi mereu şi nici nu ştii cine se poate îndrăgosti de zâmbetul tau. Poţi răsfoi nişte reviste de moda care să te inspire, poţi merge la un salon să încerci un look nou și altele…

              Când va interveni schimbarea, vei observa cum radiezi de fericire, te vei simţi mai frumoasă, vei avea mai multă încredere în tine şi vei începe o viaţă nouă. Eşti frumoasă ca o floare care abia a înflorit, care se deschide încet spre nou, spre cunoaştere, spre auto-apreciere și spre accesarea unor noi resurse.

Autor  Anda Murariu

studentă a Facultatii de Psihologie si Ştiinţele Educaţiei Petre Andrei Iasi

anul II

stagiar in cadrul Willing cabinet de psihoterapie

Share This