Serviciul meu presupune deplasari lungi ca timp, dar si ca distanta fata de casa. A devenit o povara pentru mine cumparatul cadourilor, alegerea lor si gandul ca trebuie sa fie din ce in ce mai scumpe. Cum pot schimba obiceiul acesta?

BIROU DE PSIHOLOG

Ana-Aurelia Baianu

psihoterapeut, willing.ro

Schimbarea pe care o mentionati poate imbraca multe forme, de la a cumpara cadouri din ce in ce mai ieftine pana la a nu mai cumpara deloc. Sau poate ca va doriti sa faceti cumparaturi fara presiunea asteptarilor pe care le are familia dumneavoastra. Incepeti prin a hotari cum v-ar placea mai mult sa se intample lucrurile.

images (13)

Cadourile sunt o modalitate excelenta de a indatora sau de a rascumpara datorii. Asemenea banilor care disciplineaza relatiile intre oameni si echilibreaza balanta datoriilor dintre noi. Greutatea pe care o resimtiti atunci cand mergeti la cumparaturi indica nedreptatea pe care o simtiti in fata unei datorii pe care va ganditi ca o aveti. In timp, familia va spunea sau va sugera ca nu sunteti implicat sau ca nu petreceti timp suficient si ati observat ca aducerea de daruri linistea atmosfera si domolea reprosurile. In acest mod reuseati sa contrabalansati talerul plin cu invinuiri. Astazi nu se mai dovedeste eficienta moneda de schimb a cadourilor si puteti aseza altceva in loc. Iar daca nu va asumati asa-numita vina, atunci nu va ramane decat sa afirmati deschis pozitia pe care o aveti in fata celorlalti. Cu alte cuvinte, acum, cand aduceti daruri scumpe nu faceti altceva decat sa confirmati minusurile, acuzele si reprosurile. E in regula atata vreme cat vi le asumati si credeti ca sunt reale. In caz contrar… stiti deja ce va ramane de facut.

Am invatat despre cadouri ca sunt menite sa bucure pe cel care le primeste, insa uneori ele obliga si impovareaza. Pentru fiecare lucru pe care il primesc sunt nevoit sa dau inapoi cel putin cu aceeasi masura. In caz contrar ma voi simti slab si lipsit de putere si niciunul dintre noi nu vrea sa simta asa ceva. Pe cine impovarati cel mai mult cu darurile dumneavoastra?

Banul este cel mai usor de tranzactionat si de aceea s-a dovedit a fi atat de eficient de-a lungul timpului. Invitatia mea pentru astazi este sa cautati ce anume inlocuieste banul, reprezentat in cazul de fata prin cadouri.

Va doresc un drum liber si presarat cu daruri pentru dumneavoastra!

Asteptam intrebarile dumneavoastra la adresa de e-mail: office@rbtransport.ro. Pentru programari, accesatiwww.willing.ro

Comentarii