sau

Alimentele afrodisiace

            Nascuta din spuma marii, Afrodita domneste si astazi asupra frumusetii. Desi templele inchinate acestei zeite erau pline de statui intruchipand perfectiunea corpului uman, legenda ascunde simbolul amorului carnal. Organele sexuale ale zeului Uranus au cazut in apa marii si impreunarea a nascut pe cea mai frumoasa dintre femei si dintre zeite. Afrodita este mai degraba stapana iubirilor trupesti, a tentatiilor si a provocarilor amoroase.

images (16)

Iata motivul pentru care toate elementele ce ne imbie intr-un fel sau altul spre amor poarta denumirea de “alimente afrodisiace”, “parfumuri afrodisiace” sau “ melodii cu efect afrodisiac”. Toate acestea ne poarta gandurile spre dorinta si manipulare. Primul aliment cu efect incitant asupra sexualitatii noastre este marul. Adam si Eva si-au dorit acest fruct misterios riscand libertatea si fericirea promisa. Ceaiul de ghimbir este intepator si arzator. Morcovul a fost inzestrat cu o forma sugestiva drept pentru care popoarele arabe si astazi prepara un desert delicios folosind lapte si morcovi. Cateva lingurite pe zi din acest amestec garanteaza o viata sexuala mai buna. Rosiile imbie prin forma dar si prin miros. Rotunjimea perfecta si parfumul dulce-acrisor sunt secretele unei salate imbietoare. Un alt aliment care trezeste dorinta este usturoiul. Desi mirosul intepator ne face sa credem contrariul, prin insasi faptul ca iutimea accelereaza digestia si bataile inimii ne este usor sa intelegem rolul cateilor de usturoi in dinamizarea partenerilor. In mormintele faraonilor au fost gasite cununi de usturoi, iar despre greci se povesteste ca mancau in cantitati extrem de mari usturoi inaintea luptelor si a Jocurilor Olimpice. Faptul ca ciocolata este un aliment afrodisiac de exceptie este demonstrat stiintific. Continutul mare de theobromina sporeste libidoul.

Efectul produselor afrodisiace este usor de explicat prin aceea ca multe dintre ele amintesc de organele sexuale feminine si masculine. Suculenta fructelor si a legumelor este simbolul placerilor carnale. Studiile stiintifice au aratat cum unele alimente contin, intr-adevar, o cantitate mare de substante excitante. In acelasi timp, simplul fapt ca ni s-a spus despre un ceai anume ca ne va spori placerea creaza efectul placebo iar rezultatul este cel asteptat.

            De fiecare data cand pregatim masa ar fi bine sa ne amintim ca drumul catre inima unui barbat trece prin farfuria acestuia. Bucatele frumos aranjate si decorate, alimentele slabe in grasimi, ciocolata si fructele il vor energiza pe partenerul nostru de viata pregatindu-l pentru o seara de pasiune. O pizza sau o friptura greu digerabila il vor face sa adoarma cat mai repede iar acesta este ultimul lucru pe care o femeie il asteapta de la iubitul sau.

            Dragostea noastra poposeste in stomac mai mult decat in inima si minte…

Autor Ana-Aurelia Băianu psiholog iasi

Share This