Era cea mai frumoasa femeie pe care o vazuse vreodata. Avea picioarele incredibil de lungi si cele mai rosii buze din lume. Parca leganandu-se prin incapere se apropie de bar si ii sopti baiatului in tricou negru:” Bloody Mary”. Privind-o transfigurat ii venea sa strige “Un Black Russian! Nu bem un Black Russian?” dar toate gandurile duceau la Sex on The Beach si ramaneau acolo…

A cock tail is….adica este o coada de cocos. O pana colorata asezata intr-un pahar inalt si plin cu un amestec de alcool, suc si gheata este ceva ce poate nu vom revedea prea curand. Penele au fost inlocuite de paie, de umbrelute si capsuni. Dar combinatiile de bauturi si numele pe care acestea le poarta sunt mereu altele.

Cel mai important moment este acela in care ii strigam chelnerului ce sa ne aduca:  Goodnight Kiss, Bomb sau Black Russian. Chiar asa, cine a vazut vreodata un black russian sau un russian black? Dupa cinci cocktailuri din acestea, cu siguranta vom vedea unul! Atunci cand ne comandam bautura multi ochi si cam tot atatea urechiuse se vor indrepta spre noi si ne vor judeca. Trebuie sa ne facem intrarea la aceasta petrecere cum nu se poate mai bine. Daca vrem sa parem un sex simbol vom spune languros, dar suficient de tare incat sa auda si alti oameni in afara de barman: “Amnesia pentru tine si Night Fever pentru mine”. Iar daca trebuie neaparat sa ne impunem ca o persoana dura vom cere un “Absolut Fear”. Cand suntem in pana de roluri putem bea pur si simplu un 52 sau un 198. Nimeni nu va intui dispozitia pe care o avem, nici chiar noi insine.

download (5)

Un cocktail este expresia opulentei. Nu bem un singur tip de alcool. Suntem atat de bogati incat ne permitem sa bem mai multe si sa le amestecam. Aceste pahare frumos colorate si decorate atrag privirea oricui trece pe langa noi. Este evident mult mai elegant sa prinzi cu degetele un pahar de cocktail decat o halba de bere. Jocul culorilor care se combina intre peretii de sticla are un efect hipnotizator. Un amestec de lichioruri fine si scotch este un amalgam de eleganta, erotism si bogatie. Ne defineste. Dar cum orice alaturare duce la  mai multa putere, tot astfel si 12 grade plus 42 plus 75 ne vor conduce sigur spre marea betie.

Desi cocktailul reprezinta cel mai fascinant amestec de lichide imbinand culori, arome, gusturi si denumiri, trebuie sa va amintesc ca nu potoleste setea. Cel mai bine reuseste acest lucru apa. Iar apa avem din belsug!

Autor Ana-Aurelia Băianu psiholog iasi

Share This