Legea atracţiei spune că tot ceea ce se întâmplă în viaţa ta, se întâmplă pentru că este atras de tine. Totul vine către tine în virtutea imaginilor din mintea ta. Este vorba despre ceea ce gândeşti. Procesele din mintea ta atrag către tine ceea ce ţi se întâmplă. Devii ceea ce gândeşti în majoritatea timpului şi atragi lucrurile la care te gândeşti cel mai mult. Astfel, gândurile devin lucruri.
Înţelepţii au ştiut dintotdeauna asta. Nu toţi însă, ci doar o mână de aleşi. Cei mai mari oameni din istoria omenirii. Şi ei au păstrat acest secret cu orice preţ, pentru că el însemna PUTERE.
În general, problema este că cei mai mulţi oameni se gândesc la ceea ce nu vor, la ceea ce nu le place, la dificultăţile lor. Şi se tot întreabă de ce acel lucru intervine în viaţa lor mereu. Gândurile emit un semnal electro-magnetic, care îndreaptă către tine ceea ce le seamănă. Dacă te gândeşti mereu la datorii, acesta e semnalul pe care îl transmiţi în univers şi de asta vei avea parte mereu. Iar când te concentrezi asupra unui lucru cu pasiune, faci ca acel lucru să se întâmple şi mai repede.
Gândurile îţi determină sentimentele. Emoţiile sunt un dar pe care îl avem şi care ne indică ceea ce atragem: dacă gândim pozitiv şi avem emoţii pozitive (bucurie, mulţumire, bunătate, dărnicie etc), atragem către noi oameni pozitivi, evenimente şi situaţii pozitive. Dacă gândim negativ şi avem emoţii negative (furie, ciudă, ură, dezamăgire, egoism, deznădejde etc), atragem către noi oameni răi, mânioşi etc. şi situaţii negative. Fizica cuantică vorbeşte despre această descoperire: „nu poţi avea un univers fără a intra în el cu mintea”. Mintea omului modelează de fapt lucrul perceput.
Când începi să-ţi dai seama de acest lucru, te îngrozeşti de toate gândurile negative pe care le ai. Trebuie să fii conştient că tu deţin controlul asupra vieţii tale, de tine depinde ceea ce ţi se întâmplă. Îndreaptă-te către lucrurile bune din viaţa ta. Poţi face chiar un caiet în care să notezi toate calităţile tale şi a celor din jurul tău. Încearcă să vezi ce te face să te simţi bine. Dacă ţi-ai cunoaşte potenţialul de a te simţi bine, nu ai mai cere nimănui să se schimbe pentru ca tu să te simţi bine. Te-ai elibera de acea nevoie împovărătoare de a controla totul, de a-ţi controla partenerul, de a-ţi controla copilul. Oferă-le şi lor spaţiul de care au nevoie pentru a se simţi bine. Bucură-te de viaţă! Pentru că viaţa este extraordinară, e o călătorie minunată! Bucură-te şi fii mulţumit de tot ce ai în jurul tău şi vor veni mult mai multe lucruri frumoase către tine! „Urmează-ţi fericirea şi universul îţi va deschide uşi acolo unde erau doar ziduri”, spunea J. Campbell.
Însă, sunt foarte mulţi oameni care se uită în jurul lor şi văd lucruri minunate şi îşi doresc şi ei să le aibe sau să li se întâmple. Dar apoi se uită la lucrurile pe care nu le vor, poate lucruri groaznice, pe care nu vor să le trăiască. Nu vor să le trăiască nici alţii, aşa că spun: „trebuie să facem ceva să scăpăm de aceste lucruri”. Însă, nu-şi dau seama că luptând împotriva a ceea ce nu doresc, adaugă energie acelor lucruri şi le atrag către ei. C. Jung spunea: „Rezistenţa împotriva unui lucru îl face să persiste”. Este de ajuns să spui „ nu vreau acel lucru, îl urăsc” şi el vine direct spre tine. Să ne mai gândim la lupta anti-terorism sau la lupta anti-drog? Dimpotrivă, nu te gândi la lucrurile negative, IGNORĂ-LE!!! Maica Tereza spunea: „Nu mă voi alătura niciodată mişcărilor anti-războinice. Invitaţi-mă doar dacă este vorba de mişcări pentru pace”. Ea ştia secretul. Trebuie să te concentrezi pe ceea ce îţi doreşti, nu pe ceea ce nu îţi doreşti.
Cu toţii suntem „victimele” a ceea ce s-a întâmplat în trecut, mai bine sau mai rău. Însă, important este ce alegem să facem acum? Pentru că poţi la fel de bine să te concentrezi pe lucrurile negative din trecut sau să te concentrezi asupra a ceea ce–ţi doreşti cu adevărat acum. Oricând poţi începe să te gândeşti cu adevărat la ceea ce îţi doreşti, să generezi în propria ta fiinţă un sentiment de armonie şi fericire. Legea atracţiei îţi va răspunde. Astfel, te poţi elibera de modelele ereditare, de convingerile sociale şi culturale, îţi poţi dovedi că puterea din interiorul tău este mai mare decât puterea din exteriorul tău.
„Fie că gândeşti că poţi, fie că gândeşti că nu poţi, oricum ai dreptate”, spunea Henry Ford, fondatorul industriei americane de automobile.
Autor: psiholog Alina Florea
Masterand Terapii de Cuplu si Familie
Faculatatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei
Universitatea Al.I.Cuza Iasi
Stagiar in cadrul Willing cabinet de psihoterapie