Mami si tati nasc impreuna – curs de educatie prenatala

Perioada sarcinii este una extrem de complexă și încărcată de emoție. Corpul tău arată diferit, comportamentul începe să ți se modifice, devii mult mai atentă și grijulie cu propria persoană. Acum ești responsabilă pentru o nouă făptură. Schimbările care se produc în tot acest timp au efecte asupra ritmului vieții tale, dar îți afectează și relațiile cu cei din jur, inclusiv viața sentimentală.

Aștepți cu nerăbdare să îți ții în brațe puiul de om, să îi simți mirosul și să îi atingi pielea catifelată. În același timp te cuprind griji, sentimente de tot felul, întrebări de tipul ”oare mă voi descurca?”,”ce se întâmplă în timpul nașterii?”, ”cum se îngrijește un nou născut?”,”ce pericole mă așteaptă pe mine și pe micuțul meu?”
Informarea este esențială. Temerile acestea pot fi depășite prin înțelegerea etapelor prin care va trece mama în timpul travaliului și al nașterii, prin cunoșterea amănunțită a procedurilor ce îi vor fi aplicate ei și bebelușului, prin însușirea informațiilor legate de alăptare, igiena nou născutului, colicile, somnul, comunicarea cu bebelușul.

Cum poți beneficia de aceste informații?
Cursul de educație prenatală te ajută să fii pregătită pentru ceea ce urmează să se întâmple în viața ta și să întâmpini cu bucurie și relaxare noul membru al familiei.
Ca viitoare mămică, sprijinul soțului este esential, de aceea este important ca și el să cunoască etapele pe care urmează să le parcurgeți împreună.
Vă puteți însuși aceste aspecte prin participarea la cursul organizat de Willing și susținut de Ana Băianu, psihoterapeut și trainer cu experiență în educația prenatală. Pe lângă competențele certificate, Ana vine în ajutorul viitorilor părinți și cu propria experiență ca mamă a doi copii.

Ce învățați la curs
1. Sarcina. Modificările fizice, emoționale și sexuale pe parcursul sarcinii. Care sunt semnele travaliului. Alimentația pe timpul sarcinii.
2. Travaliul. Tehnici de respirație și relaxare în timpul travaliului. Cum ameliorăm durerea. Stadiile și fazele travaliului. Poziții favorabile în timpul travaliului.
3. Nașterea. Tehnici de respirație, pozitii favorabile în timpul nașterii. Importanța contactului piele-piele mama-copil imediat după naștere.
4. Procedura medicală pe parcursul internării. Pregătirea bagajului pentru spital. Monitorizarea cordului fetal. Clisma. Epiziotomia. Anestezia peridurală. Îngrijirea lăuzei. Complicații ce pot apărea. Travaliul prematur. Nașterea provocată. Cezariana.
5. Alăptarea. Beneficiile alăptării. Mituri despre alăptare. Cum alăptăm corect bebelușul. Alimentația din timpul alăptării.
6. Îngrijirea nou-născutului. Somnul, îmbăierea, reguli de igienă. Mituri.

Beneficiile participării la curs
• Scade considerabil riscul apariției depresiei post natale
• Mama învață cum să stabilească o relație avantajoasă cu personalul medical
• Înțelegea și conștientizarea tuturor transformărilor și procedurilor prin care mama va trece, eliminând astfel stresul
• Mama află explicații și soluții științifice, astfel va trece mai ușor peste provocări
• Înlăturarea temerilor/fricilor
• Mama va învăța cum să-și gestioneze emoțiile
• Creșterea încrederii mamei, rezultând astfel o stare de spirit pozitivă
• Naștere frumoasă, fără traume
• Tații vor deveni mai implicați în procesul nașterii și în creștrea copilului
• Obținerea a 10 zile de concediu legal în plus pentru tați.

Cui i se adresează
Cursul se adresează viitorilor părinți, dar și celor care au deja copii, însă vor să-și reamintească sau să clarifice anumite aspecte.

Când este recomandat să-l faceți
Perioada ideală pentru urmarea cursului este ultimul trimestru de sarcină.

Când are loc
Cursul se va derula în zilele de:
13 aprilie 2018, între orele 16:00-20:00
15 aprilie 2018, între orele 09:00-14:00.

Locația
Sediul Willing, situat în Iași, str. Petru Poni nr. 1 bis, etaj 2, cartier Păcurari.

Cum vă înscrieți
Pentru înscriere, vă rugăm să completați formularul disponibil AICI.

Investiția
Taxa de participare este de 400 de Ron/persoană-cuplu.
Cursanții care se înscriu până pe data de 06 aprilie 2018 vor benefia de o reducere de 25%.

Parcurge conștient etapele sarcinii, nu lăsa pe nimeni să decidă în locul tău! Bebelușul are dreptul să vină pe lume într-un mediu prietenos și pozitiv.
Venirea pe lume a unui copil este un eveniment unic și memorabil, de aceea este important să îl trăiești cu bucurie și relaxare.

Pentru întrebări sau alte detalii, nu ezitați să ne contactați la:
Telefon: 0740 309 789 (Roxana) sau 0742 45 75 59 (Ana)
Email: cabinet.willing@gmail.com (Roxana) sau office@willing.ro (Ana)

Share This