Monica McGoldrick, MSW, PhD (hc), pentru prima dată în România, București 18-20 oct. 2013
Monica McGoldrick, MSW, PhD (hc), este director al Multicultural Family Institute (SUA) și profesor asociat al Clinical Faculty of the Department of Psychiatry at the Robert Wood Johnson Medical School (SUA). Dr. McGoldrick are o reputație internațională atât ca formator, cât și ca autor în domeniul terapiei de familie și cuplu. Printre cărțile sale se numără: Ethnicity and Family Therapy, The Expanded Family Life Cycle, Genograms, Living Beyond Loss, Re-Visioning Family Therapy: Race, Culture and Gender in Clinical Practice, Women in Families, You Can Go Home Again și The Genogram Journey: Reconnecting with Your Family. Monica McGoldrick a primit numeroase distincții și merite științifice, printre care și premiul Academiei Americane de Terapia Familiei pentru deosebita contribuție în ceea ce privește teoria și practica terapiei de familie. Din anul 2012 dr. Monica McGoldrick este formator invitat al Asociației Multiculturale de Psihologie și Psihoterapie.
În perioada 18 – 20 octombrie 2013, prof. McGoldrick va susține la București două ateliere științifice despre aplicațiile teoriei multi-contextuale și aplicabilitatea genogramei în psihoterapia de familie și cuplu.
Cursul este destinat practicienilor din domeniul sănătății mintale care sunt interesați de aplicarea modelelor validate științific în psihoterapia de cuplu și familie, dar și simpatizanților terapiei individuale și în grup.
————————————————————————————————-
Atelier științific: TERAPIA DE CUPLU: UN CADRU DE INTERVENȚIE MULTICONTEXTUAL– 2 zile
Acest workshop va explora intervențiile clinice adresate cuplurilor dintr-o perspectivă multi-contextuală. Dr. McGoldrick va utilizeze o serie de exemple clinice pentru a ilustra dificultățile cuplurilor în domenii precum: finanțe, putere, sex și iubire. De asemenea vom aborda o serie de dimensiuni și diferențe sociale precum: rasa, etnia, clasa socială, religia, orientarea sexuală și genul. Prof. Monica McGoldrick va prezenta și un cadru terapeutic prin care putem ajuta partenerii în decizia de a rămâne în relația de cuplu.
Participanții la acest workshop vor putea să:
- Efectueze o evaluare a relațiilor de cuplu dintr-o perspectivă multi-contextuală;
- Ajute cuplurile în evaluare relației maritale în contextul propriilor vieți;
- Susțină partenerii într-o focusare pe maximizarea comportamentelor care duc la rezolvarea propriilor probleme.
————————————————————————————————-
Atelier științific: CĂLĂTORIA GENOGRAMEI: APLICAȚIILE GENOGRAMEI ÎN PRACTICA CLINICĂ – 1 zi
Genogramele nu este doar ilustrații grafice ale caracterelor exprimate într-o familie, dar, de asemenea, sunt și depozite pentru o sursă extraordinară de informații vitale și dacă sunt bine utilizate devin un instrument extrem de important pentru ghidarea familiilor și explorarea culturală, dar și pentru înțelegerea și dezvoltarea identității. Acest seminar își propune să prezinte o serie de inovații în aplicarea genogramelor ca instrument de evaluare și intervenție atât pentru psihoterapia individuală cât și pentru psihoterapia de familie și cuplu. Dr. McGoldrick va aborda modalități inovatoare de utilizare a acestui instrument clinic pentru explorarea aspectelor care țin de cultură, rasă, dar și moșteniri familiale și spirituale. În cadrul workshop-ului vom discuta despre călătoria unică spre o înțelegerea culturală și personală prin utilizarea genogramei, și posibilitățile vaste prin care putem învăța mai multe despre identitatea cuiva prin explorarea genogramelor. Prof. Monica McGoldrick va ilustra tehnici eficiente de identificare a legăturii dintre deconectările emoționale și conflictele familiale repetitive care interferează cu funcționalitatea unei persoane și care pot duce la depresii, adicții, tulburări de anxietate, problem comportamentale și alte disfuncționalități.
Vom explora de asemenea impactul elementelor care țin de gen, cultură și rasă asupra muncii noastre și maniera în care putem gestiona relaționarea cu cei care cultural sunt diferiți față de noi (terapeuții). Aplicațiile practice constă în construirea de genograme, interpretarea acestora și aplicabilitatea lor în înțelegerea sistemelor comportamentale.
Participanții la acest workshop vor putea să:
- Recunoască și aplice simbolurile de bază ale genogramei;
- Dețină o înțelegere bazală asupra modelelor unei genograme;
- Utilizeze genograma ca instrument de evaluare clinică;
- Utilizeze conceptele sistemice pentru evaluarea și înțelegerea deconectărilor emoționale la diferite nivele ale sistemului – cultural, generațional și interacțional.
————————————————————————————————-
Date organizatorice:
- Organizator: Asociația Multiculturală de Psihologie și Psihoterapie;
- Perioada cursului: București, 18-20 octombrie 2013;
- Creditare: Cursul este creditat de CPR. Creditele se acordă în funcție de numărul de zile la care se participă.
- Taxă: Plata se face prin virament bancar. Cont bancar AMPP (Asociația Multiculturală de Psihologie și Psihoterapie): RO31BTRL03101205S05930XX-RON deschis la Banca Transilvania S. A.
Până la data de 31.07.2013 | Până la data de 31.08.2013 | Până la data de 30.09.2013 | |
Membri AMPP | 400 lei/2 zile600 lei/ 3 zile | 450 lei/ 2 zile650 lei/ 3 zile | 500 lei/ 2 zile700 lei/3 zile |
Non-membri | 250 lei/ 1 zi450 lei/ 2 zile
650 lei/ 3 zile |
300 lei/ 1 zi500 lei/ 2 zile
700 lei/ 3 zile |
350 lei/ 1 zi550 lei/2 zile
750 lei/3 zile |
Studenți | 200 lei/ 1 zi300 lei/ 2 zile
450 lei/ 3 zile |
200 lei/1 zi350 lei/ 2 zile
500 lei/ 3 zile |
200 lei/1 zi400 lei/ 2 zile
550 lei/ 3 zile |
- Înscrierea se face prin e-mail: integrativefamilytherapy@yahoo.ro. Formular Aplicatie de Înscriere 18-20 octombrie
- Persoană de contact: psih. Gyorgy GASPAR (tel. 0740362681).
Vă așteptăm cu mare drag la workshop-urile unuia dintre cei mai apreciați psihoterapeuți de familie din lume!