Nu rataciti printre frici imprumutate!

Ana Aurelia Baianu

Psihoterapeut, willing.ro

Olga S., din Bucuresti: Sotul meu lucreaza mult in afara tarii. Sunt singura cateva luni pe an si e tot mai greu. In ultimul timp, fac adevarate atacuri de panica si tremur. Ma gandesc la faptul ca ma inseala, asa cum fac toti barbatii, si ca nu va mai recunoaste copila noastra cand se va intoarce. Vreau sa fiu din nou linistita. Vreau pace si incredere in el.

Teama pe care o simtiti este cauzata de gandurile care va trec prin minte atunci cand sotul este plecat. Sunt idei puternice, care imbraca haina convingerilor. Dintr-o directie vine convingerea potrivit careia toti barbatii insala si din alta apare convingerea ca ochii care nu se vad se uita, ca sotul nu-si va mai recunoaste propriul copil si ca nu se va mai simti apropiat si implicat in relatia cu el. Prin vocile persoanelor semnificative pentru noi, prin experiente traite sau povestite de altii (chiar si de mass-media) ajungem sa functionam dupa un set de convingeri care ne apara dar, in acelasi timp, ne ingradesc optiunile pentru o viata sanatoasa. Este mult sa spunem ca toti barbatii insala, caci vom gasi cu siguranta un numar considerabil de persoane care nu o fac. Cine si cand v-a invatat despre aceasta fata a relatiei barbat-femeie? Cum se face ca ea a devenit una dintre cele mai mari temeri ale dvs.?

La fel stau lucrurile si in cazul relatiei cu fiica. Fizicul copilasilor se schimba de la o luna la alta, iar numarul achizitiilor pe care micutii le fac este deosebit de mare. Insa nu e suficient pentru a face o fetita de nerecunoscut de catre tata. Ce va sperie cu adevarat?

Sexualitatea este un liant intre soti si asemenea poate aparea si relatia parentala. Daca se vor pierde ambele, exista certitudinea (in contextul credintelor pe care le aveti) sa pierdeti aceasta poveste de iubire.

cheating

Vestea buna este ca orice convingeri am avea, este in puterea noastra sa le schimbam cu altele convenabile, care sa ne ajute sa evoluam. Se construieste cu ajutorul credintelor un cadru in care persoana in cauza se manifesta ca si cum deja s-ar fi intamplat sau asteapta din clipa in clipa sa se produca evenimentul. Insasi pregatirea aceasta deschide calea catre infaptuire. O femeie tematoare si suspicioasa va fi invaziva sau inerta, racind astfel relatia de intimitate cu partenerul si creand contextul pentru alte relatii ale acestuia. O pozitionare la polul opus, cu incredere in partener, ii va infatisa barbatului o femeie tandra si surprinzatoare, pe care el s- o doreasca.

Ingaduiti-va cinci minute pentru a formula noi convingeri, in avantajul dvs.

Viata e cu adevarat prea scurta pentru a o rataci printre frici imprumutate!

Asteptam intrebarile dumneavoastra la adresa de e-mail:office@rbtransport.ro. Pentru programari, accesati www.willing.ro

 

Share This