Ar vrea Dumnezeu sa-ti deie.

Pe cafea o bei si taci

Dar femeia cum o-mpaci?

Intr-o dupa-amiaza insorita un pastor se uita la caprele cum manacau din niste tufe cu fructe mici si rosiatice. La scurt timp dupa aceea el observa ca animalele erau mult mai sprintene si mai vorbarete. Gandindu-se ca poate fructele acelea au avut un efect deosebit, manca si el cateva. Simti cum inima ii bate mai tare si cum nu mai avea stare. Peste cateva zile i-a oferit si unui calugar sa manace din bobitele descoperite de caprele sale. Legenda spune ca omul nu a mai putut dormi in acea noapte si a scris o importanta lucrare bisericeasca.

images (11)

Exista multe tipuri de cafea iar pasionatii stiu extrem de bine sa faca diferenta intre ele. Unii beau pentru mirosul imbietor al acestei licori calde, altii pentru gustul ei amarui. Unele popoare au retete proprii pentru a prepara o cafea tare si aromata, altele risca tot soiul de combinatii. Consumul cafelei are un ritual specific si a facut sa se piarda undeva adevaratul motiv pentru care oamenii au inceput sa bea cafea. Nu mai stim astazi daca suntem victimele unei recomandari cu efect placebo sau daca substantele din ceasca ne vor da mai multa energie si ne vor tine treji.

Eu o iubesc  pentru culoarea ei. Nici neagra, nici maro insa mereu aburinda si invaluitoare. Daca prepar mai multe tipuri de cafea in cantitati diferite si cu intensitati variate stiu sigur ca voi obtine materialul perfect pentru a picta in tonuri de maro si negru. Sunt din ce in ce mai multi artisti care picteaza cu cafea!

Din boabele mici si ovale putem realiza obiecte de decor care vor sta cu mandrie alaturi de betisoarele parfumate cu miros de cafea.

Oare este cafeaua o bautura feminina? Sau incepe abia sa devina?

images (10)

O ceasca plina de cafea aburinda, fierbinte, dulce-amara precum o femeie… Asemenea acesteia, cafeaua te poate trezi dar te poate adormi pentru o vesnicie daca bei prea multa.

Autor psiholog iasi Ana-Aurelia Băianu

Share This