Metaforic spunea Victoria Morozan că “adolescența este pasărea ce zboară uneori cu capul în nori și uneori prea aproape de pământ.”
Adolescența, prin definiție, este perioada de tranziție biologică, psihologică și socială de la pubertate la maturitate.
Această tranziție presupune modificări la nivel fizic și comportamental. Adolescentul devine mai preocupat de propria imagine și de poziția sa în raport cu cei din jur (grupul de prieteni, colegii de școală). În același timp, copilul adolescent are tendința de a se îndepărta de părinți, în încercarea de a fi independent și de a decide pentru el însuși.
Nevoia părinților de control și de supraveghere continuă a acțiunilor copilului devine sursa principală a conflictelor între aceștia. Pentru a depăși dificultățile de relaționare, părinții trebuie să-și stabilească strategii de comunicare în relaționarea cu copiii bazate pe empatie și înțelegerea nevoilor, încredere și respectarea intimității și a spațiului privat.
Echipa Willing organizează evenimentul “Părinți de adolescenți” ce surprinde aspectele specifice acestei vârste și încearcă să găsească soluții la provocările părinților de gestionare a relației cu copiii lor adolescenți. Conferința reunește psihologi cu renume din Iași care vor face lumină în întrebările participanților.
Grupul țintă al evenimentului îl constituie în special părinții, dar și profesorii și tinerii adolescenți.
Ai un copil aflat în pragul adolescenței sau ajuns la adolescență?
Te confrunți cu probleme de comunicare și relaționare pe care nu mai reușești să le gestionezi? Îți dorești o relație mai bună cu propriul copil? Ai momente în care nu îți mai recunoști copilul? Simți că ai ajuns la capătul puterilor?
Evenimentul “Părinți de adolescenți” este creat pentru tine. Vrem să îți “sărim” în ajutor! Venim cu soluții din partea specialiștilor la problemele tale!
Vor fi discuții ce abordează următoarele teme:
• Cum gestionăm relațiile cu adolescentul?
• Cum ajungem să îi cunoaștem grupul de prieteni?
• Cum reușim să comunicăm cu el? Cum îl determinăm să ni se confeseze?
• Cu ce probleme, trăiri, stări se confruntă copilul nostru? Ce frustrări ascunde?
• Cât timp ar trebui să petrecem cu el? Ce modalități de petrecere a timpului liber este indicat să abordăm?
• Cum ar trebui să reacționăm la “ieșirile” nervoase ale adolescentului?
• Care ar trebui să fie gradul de implicare al fiecărui părinte în educația și creșterea copilului pentru a evita situațiile conflictuale?
Sunt multe întrebări care așteaptă răspuns. Fiecare părinte de adolescent se confruntă cu chestiuni diverse și particularizate.
Toți adulții au fost adolescenți la un moment dat, dar au uitat acest lucru. Adolescența este o provocare, atât pentru tânăr, dar mai ales pentru părinții acestuia.
Taxa de participare este de 150 de Ron.
Persoanele înscrise până la data de 4 mai 2018 vor beneficia de 50 de Ron reducere, cu condiția ca plata să se realizeze cel târziu pe data de 5 mai 2018.
Înscriere
Pentru înscriere completați formularul disponibil AICI.
În data de 13 mai, veniți să faceți un pas înainte în relația cu adolescentul vostru!