Pazea! Psihologi in bucatarie! | Willing

De ce gatim? Oare chiar ne place sau cineva trebuie sa se ocupe de alimentatia familiei? Pana nu demult pregatirea mesei era o atributie a femeii, un fel de sarcina care trebuia indeplinita. Mai gatim astazi din obligatie?

Orice actiune impusa chiar si de un rol pe care singuri ni l-am asumat ne provoaca frustrare. Trebuie sa mergem la serviciu, trebuie sa facem mancare! Obligativitatea ucide inspiratia si creativitatea. Cum ne-am putea intoarce fericite acasa stiind ca trebuie sa stam in picioare si sa ne obosim si mai mult trebaluind prin bucatarie? Dar cum orice problema are o rezolvare ma gandesc la minunatele seri in familie in care noi toti am putea sa ne asezam in jurul mesei si sa pregatim cina. Tata poate sa curete si sa taie legumele pentru salata, copiii pot alege patrunjelul frunzulita cu frunzulita. Cei mici ar fi incantati sa curete coaja oualor fierte si sa rupa in bucatele mici frunzele de salata. Iar in acest timp mama va pregati fericita friptura. Cum sa nu fie fericita atunci cand toata lumea ii este alaturi si cand o melodie in surdina ii imbie pe toti sa glumeasca si sa isi povesteasca intamplarile de peste zi?

images (20)

Exista o adevarata psihologie a bucatariei. Este important sa ne placa modul in care arata aceasta incapere pentru a ne dori sa petrecem timp in ea. Culorile, spatiul si accesoriile ne vor umple sufletul si ne vor linisti. Putem avea un nou hobby: gatitul! Astfel vom fi mai fericiti si mai motivati sa incercam retete noi si sa ne perfectionam arta culinara. De ce nu am alege sa fim fericiti in loc sa bombanim si sa trantim intr-una farfuriile? Fericirea este data de libertate, de ganduri si de prieteni. Cum le putem aduna pe toate acestea in bucatarie? Depinde de fiecare dintre noi. Vrem sau nu sa fim voiosi si multumiti?

Prietenii cei mai apropiati si cei mai iubiti sunt chiar membrii familiei noastre. Putem, desigur, sa invitam la masa oameni dragi noua pe care sa ii surprindem cu aburul mancarurilor dar si cu caldura sufletului nostru. Ce ne invata psihologii? Sa nu stam singuri in bucatarie! Sa fim liberi in miscari si sa dam frau liber imaginatiei. Sa nu ne speriem la gandul ca mancarea nu va fi gustoasa. In zilele noastre ne putem salva comandand o pizza!

Autor Ana-Aurelia Băianu

Share This