Revoluția rozelor – campanie împotriva violenței obstetrice

Tratamentul aplicat femeilor în timpul travaliului, al nașterii și postpartum în spitale este de multe ori dezumanizant și umilitor.
Nașterea ar trebui să fie un moment magic, unic în viața unei femei, însă din păcate multe femei au trăit acest fenomen denumit generic „violența obstetrică”.

Mișcarea Revoluția Rozelor a devenit o tradiție la nivel internațional și în fiecare an, pe data de 25 noiembrie se organizează acțiuni. De pildă, femeile care au suferit experiențe traumatizante, duc un trandafir roz la instituția unde au suferit abuzul. Aceste acțiuni au rolul de a stopa tratamentele inumane aplicate femeilor la naștere și de a genera schimbări pozitive la nivel mondial.

Scopul campaniei este de a spori conștientizarea faptului că integritatea fizică, psihică, dreptul la informare și la consimțământ informat se aplică inclusiv femeilor însărcinate sau care nasc.
Mai multe detalii regăsiți în articolul disponibil aici.

Femeile care au suferit experiențe traumatizante sau care doar vor să fie solidare cu celelalte mame, se pot alătura campaniei prin înlocuirea pozei de profil sau a coverului de pe facebook cu una din pozele reprezentative pentru această mișcare internațională.

 

sursa: centrulechilibrium.ro/2018/11/21/revolutia-rozelor-romania

Share This