Cea mai calda culoare

Reflecta entuziasm, transmite caldura, avertizeaza sau transmite un semnal de alarma (asa cum este in cazul codului portocaliu).

 PORTO 7

In marketing,oranj este o culoare considerata a fi agresiva, care indeamna la actiune: “Cumpara!”, “Vinde!”, “Inscrie-te!”. In aceeasi masura inspira incredere, insufla optimism si prietenie.

PORTOCALIUL este, prin excelenta, o culoare afectiva a apropierii, a prieteniei, optimismului, a increderii dublata de initiativa, spontaneitate si dorinta de afirmare. In ORANJ regasim calitatile culorilor din care se compune: rosu si galben.

Este una dintre culorile toamnei si o culoare revitalizanta care reprezinta energiile solare si anunta deschidere catre ceilalti si sinceritate.

PORTOCALIUL reprezinta unitate. Poarta aceasta culoare cand vrei sa ai parte de armonie la serviciu sau acasa, insa evit-o pe cat posibil daca nu vrei sa iesi in evidenta!

PORTOCALIUL este, de asemenea, considerata ca fiind culoarea dragostei. Ea este distractiva si cu adevarat de impact. Este considerata, de fapt, o culoare antidepresiva.

Indeamnă la un puternic simtamant matern, la nevoia de a oferi protectie, fiind culoarea fericirii. Totodata, aceasta culoare are un efect stimulator emotiv, da senzatie de apropiere.

Pe suprafete intinse poate fi iritanta. Totusi,PORTOCALIUL este o alegere buna pentru a zugravi camera unui asmatic – este asociat cu imbunatatirea functiei pulmonare, ajuta fixarea calciului in organism, precum si cu spor de energie, dar agraveaza bulimia.

PORTO 3

ORANJ este o culoare potrivita pentru holuri si saloane, pentru peretii unui birou, dar si pentru lenjeria de pat – este culoarea libidoului. PORTOCALIU este senzualitate, lascivitate, traire erotica intensa, stari sexuale plenare.

Daca simti ca vrei sa ai o zi mai bataioasa, alege portocaliul. Acesta emana caldura si vibratii si persoana care poarta portocaliu se face foarte usor remarcata. Nu uita insa ca, in ciuda conotatiilor pozitive, portocaliul puternic respinge. Cercetarile arata ca portocaliul este culoarea cea mai putin placuta, mai ales in randul femeilor.

Autor Manuela Pavel artist plastic

Moderator in cadrul programului Colorina

 

 

Share This