Luni, 28 octombrie a.c., începând cu ora 19:30,  în sala mare a Teatrului Național „Vasile Alecsandri”, Trupa Bere Gratis, cunoscută pentru implicarea în acțiuni caritabile, va susține un concert de conștientizare și acceptare a autismului sub denumirea „Străzi Albastre”. Din programul artistic mai fac parte proiecții de fotografii ale lui Ionel Onofraș și potisme susținute de Otilia Dupu. Evenimentul va fi prezentat de Adrian Păduraru și conține informații despre centrele de ajutor pentru părinți.

 afis_strazi_albastre_A3_CMYK

Evenimentul Străzi Albastre se adresează ieșenilor, public interesat de sănătate și partea socială a orașului Iași.

Tulburarea de spectru autist este caracterizată printr-o triada a deficiențelor în următoarele domenii: gândire și comportament, limbaj și comunicare, relații sociale. Această tulburare se prezintă sub diferite forme și grade de severitate asociate cu alte dizabilități (întârziere  mintală, epilepsie, deficiențe senzoriale, etc).

„Sunt Ioana Rață. Unii ma cunosc ca om de radio, alții au auzit doar de Rață de la radio, alții nu mă cunosc, dar am o poveste de cel puțin un an, care îi va ajuta pe părinții care se află în aceeași situație ca a mea. Copilul meu a fost diagnosticat cu autism!

Diagnosticarea lui Sebastian a venit pe fondul unor reacții ale copilului pe care le simțeam a fi în neregulă. După o perioadă a venit și confirmarea diagnosticului de la spitalul Obregia din București: autism infantil, tulburare de spectru autist.

În nebunia mea am crezut că Sebastian cel puțin va evolua și nu va rămâne la acel stadiu în lumea lui. Eforturile susținute de terapeuți și de programul special creat pentru Sebastian au făcut ca rezultatele să fie vizibile, să îmi dea curaj pentru următorii ani, pentru că autismul este un diagnostic pe viață.

Nu este ușor să faci un copil cu diagnostic de autism să comunice cu cei din jurul lui, dar Sebastian ușor, ușor a reușit…DA! recunosc am întâlnit oameni minunați în aceasta perioada, care au urmărit evoluția lui Sebastian și m-au ajutat să merg pe calea cea bună: Mădălina, Ionuț, Niki, Diana, Oana, Carmen, Gabi, Flavia, Vlad, Raluca… pentru dvs sunt doar niște nume, pentru mine sunt oamenii care mi-au punctat progresele lui Sebastian și mi-au adus aminte mereu de unde am plecat și unde am ajuns.”, a declarat Ioana Rață, manager proiect.

La Agenția Teatrală-Opera Națională puteți găsi bilete de 50 și 60 de lei. Biletele vor fi puse în vânzare începând cu 14 octombrie 2013.

În fața publicului ieșean trupa Bere Gratis lansează noul album „În fața ta” și marchează 15 ani de Bere Gratis. Bere Gratis a fost înființată în 1998 de Mihai aka „Miță” Georgescu (voce), Robert Anghelescu (clape) și Marius Dobre (chitară), trei băieți ce cântau la acea vreme în formația „Ghost”. Împreuna cu Mihai „Magga” Suciu (tobe) și Marius Mirea (bass) au pus bazele unei noi formații pe care au numit-o Bere Gratis.

 Program

  • 18.45 – intrarea în Teatrul Național
  • 19.30 – prezentare acțiune spectacol
  • 19.35 – film asociații din Iași care pot oferi informații
  • 19.45 – Potisme / Foto – proiecții Ionel Onofraș și Otilia Dupu (versuri)
  • 20.00 concert Străzi albastre BERE GRATIS
  • 21.40 – sfârșit

Autismul nu este o boală, orice informație este vitală pentru progresul copilului!

Detalii eveniment:

 

Ioana Rață

ioanarata@gmail.com

gsm: 0723.22.44.16 sau 0742.38.35.18

 

Share This