TALCIOC URBAN DE CRĂCIUN – această întâlnire a avut loc duminică, 16.12.2012, în Club Zona, din Iași și a fost organizată de către un om deosebit, Ana-Aurelia Băianu.

     Atmosfera evenimentului…greu de descris……Când mă gândesc la acea zi îmi vine în minte mirosul de sarmale amestecat cu cel de vin fiert…..minunat!!!!

      A fost o ocazie grozavă de  a petrece o zi de duminică cu familia, de a socializa cu oameni deosebiți și de a-ți face noi prieteni.

     Scopul principal al acestui talcioc a fost acela de a vinde lucrurile de prin casă, obiecte de care nu mai avem nevoie, dar și un prilej de a face cumpărături. Printre produsele care au fost de vânzare la standuri s-au găsit jucării, hăinuțe, produse apicole, sărmăluțe, globuri împletite, căsuţe din turtă dulce şi multe altele.

     Printre cei care au avut stand s-au numărat și băieții de la Roadmanians, care au intenționat să strângă donații pentru minunata lor drumeție în Africa. Tot ei au venit cu promisiunea de a aduce nisip saharian în borcanaşe pentru cei care donează câte 30 de lei expediţiei.

     Cu inima deschisă am ajuns în faţa măsuţei Asociaţiei Sfânta Filofteia şi am lăsat acolo haine şi jucării pentru copiii din Iezăreni. Sabina, micuţa reprezentantă a organizaţiei, a pictat pentru noi câteva felicitări şi globuri pe care le-am aşezat astăzi în braduţul de acasă.

     În ciuda viscolului şi a zăpezii de afară, cumpărătorii nu au întârziat să apară și astfel sala a devenit neîncăpătoare. Erau oameni curioşi, copii veseli, cupluri ţinându-se de mână. Aceştia au fost îndemnaţi să treacă în tihnă pe la talciocari, să cumpere câte o amintire şi apoi să se aşeze la masa doamnei de la Pofta Focului pentru a se alinta cu o farfurie pe care tronau fericite câteva sărmăluţe în foi de varză, o ruladă din piept de pui şi turte de casă. Desertul l-au gasit alături, turnat cu migală în borcanele băieţilor de la Prisaca Bârnova.

     Duminică am avut voie să mâncăm cu mâna şi cu degeţelele! Petrecerea culinară a fost stropită cu vinul fiert şi parfumat al lui Pedro. Bravo, Club Zona, pentru aşa o găzduire caldă şi pentru că aţi oprit fumul de ţigară la uşă!!! Am respirat cu încredere aer curat  iar copiii noştri s-au jucat fericiţi!

      Toate acestea ne-au determinat să ne gândim la cât mai multe şi mai bogate ediţii ale Talciocului Urban pentru anul viitor!

 Roxana Munteanu

Studentă a Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei din Iaşi

Stagiar în cadrul Cabinetului de psihoterapie Willing

Share This