Terapia se poate face si online

Ana-Aurelia Baianu

Phihoterapeut, willing.ro

 Mihai Manoliu, din Botosani: Trec printr-o perioada dificila si plina de provocari. Ma gandesc sa fac psihoterapie, dar sunt mereu plecat. Ce variante exista pentru a apela la un psiholog si sa ma simt mai bine?

Psihoterapia presupune implicarea dumneavoastra intr-un proces, adica sa participati la un numar prestabilit de sedinte, cu o anumita frecventa. Eficienta interventiilor este profunda si vizibila daca aveti continuitate. Este la fel de bine sa va planificati intalniri saptamanale, bilunare sau chiar lunare. Importanta va fi mereu schimbarea activa pe care o faceti si motivatia pentru proces.

FreudOnline (1)

Se poate sa va prezentati in cabinetul de psihologie atunci cand sunteti acasa si sa alternati cu sedintele online in perioadele in care sunteti la serviciu. Terapia in mediul online permite si altor membri ai familiei dumneavoastra sa participe, chiar daca se afla in parti diferite ale lumii. Va programati impreuna cu psihoterapeutul o zi si o ora la care toata lumea sa lucreze in mediul virtual, pentru constientizare si schimbare.

Este o varianta excelenta, care preintampina pauzele prea lungi intre sedinte si care poate aduce laolalta intreaga familie. E bine sa aveti in vedere faptul ca cerintele terapiei online sunt similare cu cele ale sedintelor desfasurate in cabinet. Trebuie sa va asigurati ca nu veti fi intrerupt, ca telefonul este in modul silentios, ca sunteti odihnit si ca aveti o buna conexiune la Internet. E nevoie de un sistem audio-video deoarece se lucreaza mult prin metoda conversatiei.

Alegeti care este calea cea mai confortabila si convenabila pentru comunicarea dumneavoastra cu ceilalti. S-ar putea ca la o prima intalnire scrisul sa va fie mai apropiat. Unele persoane lucreaza eficient prin videoconferinte, altele telefonic sau in scris.

Particularitatea acuzei dumneavoastra este un criteriu demn de luat in seama atunci cand va hotarati sa incepeti un proces de psihoterapie online. Nu toate provocarile pe care le traieste un individ se preteaza abordarii in mediul virtual. Discutati acest aspect cu psihologul care va insoteste.

Alaturi de inscrierea pe o platforma de psihoterapie puteti beneficia de implicarea si de sustinerea grupurilor de suport care se intalnesc pe forumuri sau in retelele de socializare. Efectele sprijinului primit de la persoane care trec prin aceleasi perioade ca si dumneavoastra sunt extraordinare si merita sa le acordati o mare atentie.

Iar acum… „log in si enter” catre o lume imensa de posibilitati!

Asteptam intrebarile dumneavoastra la adresa de e-mail:office@rbtransport.ro. Pentru programari, accesati www.willing.ro.

 

Share This