Trai – ateliere de arta interioara | Willing

Trai – ateliere de artă interioară

Ce este Trai?

TRAI a fost conceput ca un ”turneu” menit a te plimba prin toate cele 7 arte și prin emoțiile tale cele mai pure.
Scopul este unul de cunoaștere și de manifestare cathartică.
Ti se reproșează des ca ești furios? Ai putea spune că depresia e mereu cu tine? Ai o lista interminabilă de frici și imediat ce vindeci una, apare o alta?
Ești confuz în decizii? Când te întreb ce faci, îmi răspunzi cu „bine”? Dacă te mai întreb încă o dată, te fâstâcești pentru că nu îți este clar ce faci și cum te simți? Cauți dintotdeauna sensul vieții tale pe lumea aceasta? Un eveniment neplăcut îți schimbă starea pentru întreaga zi? Îți place magia aceea prin care pocnești din degete sau te trăznește din cer și ești imediat fericit?

Apropos, vrei sa fii fericit?
După toate prelegerile pe care le-ai ascultat, ai prins un elan și o dorință mare pentru schimbare. Unii ți-au dat și soluții arătându-ti calea către fericire. Toate sună bine și la îndemână, însă nimeni nu te învață două lucruri esențiale: ce înseamnă un TRAI bun și foarte bun și cum poti sa îl dobândesti.
La TRAI vom parcurge câte o emoție în fiecare modul și vom face acest lucru prin mijlocirea unei arte.

Iată cum le-am grupat:

  • Tristețea-literatura
  • Frica-pictura
  • Invidia-sculptura
  • Rușinea-dansul
  • Dezgustul-muzica
  • Furia-cinematografia
  • Bucuria-arhitectura
    La final, veți putea accede fericirea în câteva secunde pentru că veți avea cele mai inspirate instrumente să o faceți.
Cine susține atelierele?
Ana Băianu, Ilinca Pavel și 7 artiști ieșeni îți vor fi alături timp de 7 luni, într-o călătorie spre fericire.
La finalul turneului vei fi tot tu dar un Tu mai înțelept, care se cunoaște mai bine și care se simte la fiecare mișcare și respirație. Vei trăi aici și acum și vei fi mai puternic. Vei avea o imagine artistică și cuprinzătoare asupra vieții tale fericite și vei deține lanțul de chei care vor face ca visele tale să devină realitate.
Ana Baianu

Ana Baianu

Initiator Proiect

Ana Băianu se va afla alături de voi pe parcursul celor 7 ateliere de artă interioară.
„Salut! Eu sunt Ana și mă alătur echipei TRAI cu haina de psihoterapeut. După ce Ilinca te învață tot ceea ce ai nevoie să știi despre fiecare emoție în parte și după ce artistul invitat te va ghida să exprimi cel mai profund și sincer ceea ce vrei tu, apar și eu în cercul format din oameni ce hotărăsc să trăiască fericiți.

Ilinca Pavel

Ilinca Pavel

Initiator Proiect

Bună, eu sunt Ilinca și mă bucur că-ți pot scrie. Vreau să-ți povestesc puțin despre mine și despre motivul pentru care fac parte din acest program, alături de Ana.
Mi-a luat ceva timp să-mi dau seama ce îmi doresc să fac. Ăsta-i motivul pentru care prima mea licență este în fizică tehnologică. Am dedicat mulți ani științelor exacte, cu care credeam că rezonez mai mult.

Maura Anghel

Maura Anghel

Artist

Literatura este o formă de artă prin care putem evoca o suită largă de emoții, însă protagonista primului atelier TRAI este tristețea.
Artista ieșeană, Maura Anghel, ne va îndruma în procesul de cunoaștere și manifestare al acestei emoții, prin intermediul scrisului..

Sinziana Baltatescu

Sinziana Baltatescu

Artist

Artista care ne va ghida în cel de-al doilea atelier de artă interioară este Sinziana Baltatescu, omul alături de care, prin intermediul picturii, vom învăța să ne exprimăm și să ne manifestăm frica.
„Sunt Sînziana şi sunt foarte ocupată cu TRAI-ul meu: îmi aloc timpul zilnic de lucru..

Dan Ursu

Dan Ursu

Artist

În al treilea atelier de artă interioară explorăm invidia, iar artistul care ne este alături se numește Dan Ursu.
Sculptura este arta care facilitează procesele de explorare și de manifestare ale acestei emoții. Iată câteva cuvinte care îl descriu pe artist:
„Când te concentrezi..

Daniel Onoae

Daniel Onoae

Actor/Regizor

Furia nu este o emoție străină, ea fiind firească și chiar sănătoasă, deși mult blamată. Adevărul este că nu furia este problema ci comportamentele la care apelăm pentru exprimarea ei. În corp, furia înseamnă stres cronic și numeroase boli fizice asociate, iar relațional poate însemna..

Alexandra Bejan

Alexandra Bejan

Arhitect al bucuriei

Buna, sunt Alexandra Bejan, locuiesc în Iași și sunt un arhitect al bucuriei.
Spațiile care întrupează bucuria sunt o prioritate a muncii mele. Fie prin culoare, forma sau materiale, interioarele si clădirile ne vorbesc. Ce auzim? Ce vedem? Ce ne inspira?Alegem spații care ne..

Ateliere derulate

Tristețea

Modulul despre Tristețe a fost intens, încărcat de emoții și de gânduri. Am învățat ce sa facem cu ea și cum să o lăsăm să ne învețe toate lecțiile ei valoroase.
Maura Anghel ne-a ajutat să (re)scriem povestea Tristeții într-un atelier de scriere creativă. Ea a transformat, printr-o magie, Povestea Tristeții, într-un basm plin de BUCURIE. Meșter a fost doar Condeiul care i-a ajutat pe toți participanții la atelier să (re)devină proprii EROI.
Ciprian Cucu este parte din această călătorie și ne încântă cu frumoasa lui implicare.
Ciprian ne spune că fiecare emoție ni se întipăreste pe față și ne învață cum să facem astfel încât să avem expresia fericirii.

Frica

După cum spune Sînziana Bălțătescu, “frica e prietena noastră atunci când ne salvează viața, nu atunci când ne împiedică să o trăim ușor și în armonie”!
De această dată, prietenul nostru, Ciprian Cucu ne-a învățat cum să identificăm expresia fricii astfel încât să știm cine se teme de noi, dar și cum de se prind ceilalți că tremurăm de frică.
Călătoria în lumea Fricii s-a realizat sub îndrumarea artistei Sinziana Baltatescu. Înțelegerea, integrarea și exprimarea acestei emoții a prins viață și culoare în mâna ei.
Când ne cunoaștem fricile și când avem instrumente pe care să le integrăm în folosul nostru, suntem mai creativi, mai liberi și trăim cu adevărat.

Sound bath

Concert de sunete vindecatoare cu gonguri planetare, boluri tibetane, didgeridoo si alte instrumente muzicale.
Didgeridoo este un instrument muzical de origine aborigena din Australia, datand de cel putin 1500 de ani. Instrumentul traditional este facut natural din eucalipt cu ajutorul termitelor, acestea golind copacul prin interior. Este un instrument utilizat la diverse ceremonii, fiind folosit de shamanii aborigeni pentru comunicarea cu spiritele din lumea viselor, dar este in acelasi timp si un instrument folosit in scop recreational. I se mai spune si “instrumentul glasului”, cu ajutorul vocii putandu-se crea diverse sunete care imita glasul animalelor sau care transmit mesaje dorite de cel care canta la instrument.

Ne revedem în luna SEPTEMBRIE, cu un nou modul!

Daca vrei sa participi, nu ezita sa ne contactezi!

Fii primul care afla cand incepe urmatorul modul!

Pret?

 

Contribuția financiară este de 800 lei per modul/lunar. Pauzele de cafea și materialele necesare lucrului sunt asigurate de echipa noastră.

Vom avea câte un modul în fiecare lună, în total 7 module și 7 artiști.

Contribuția voastră în ceea ce privește timpul este de 12 ore per lună pentru curs, 2 ore să vedeți câte un film, ceva timp pentru lectură și restul orelor care vă rămân să fie doar pentru a vă bucura de viață în toată splendoarea ei.

 

Unde?

 

Fiecare modul se desfășoară în mediul fizic la Willing, adresa str. Străpungere Silvestru nr. 50, bl. T 3-4, sc. C, ap. 3, Iași

Share This