Tristetea e ca febra. Dar se trateaza.

Ana-Aurelia Baianu,

Psihoterapeut

Vlad Mocanu, din Iasi: Gandurile nu-mi dau pace. Sunt zile intregi in care nu fac nimic pentru ca stau nemiscat si ma gandesc. Imi vreau viata inapoi si nu stiu cum sa o recapat. Imi amintesc cum eram altadata si sunt trist pentru ca acum am numai probleme. Asta nu e viata. Nu pot spune ca traiesc.

Tristetea este, asemeni febrei pe care o capata organismul nostru din cand in cand, un semnal ca ceva nu merge. Ea vine dupa ganduri lipsite de speranta intr-un viitor mai bun. Pot intelege ca va este cu atat mai greu sa va conectati cu ceea ce va urma cu cat sunteti in continuare legat de trecut. Viata dumneavoastra a fost atat de frumoasa incat e greu sa va imaginati si sa acceptati ca viitorul va aduce lucruri cel putin la fel de bune. O noua lumina asezata peste ceea ce a fost va poate ajuta sa constientizati faptul ca se poate ca dumneavoastra insiva sa fiti capabil sa zambiti, sa dansati, sa faceti fata cu succes provocarilor. Daca ati reusit candva, cu siguranta ca veti reusi si in viitor. Aveti deja si experienta si resursele pentru a o face.

Atunci cand spuneti ca va doriti viata inapoi e modalitatea metaforica de a exprima dorul de trecut. E firesc sa vrem prelungirea a ceea ce e frumos, dar timpul se scurge intr-un singur sens. Viata din perioada aceea a fost si nu se poate, gandind intr-un mod realist, intoarce. Ceea ce vi se intampla acum este chiar viata dumneavoastra! Daca ii veti acorda meritul de a fi, atunci cu siguranta veti intra in contact cu ceea ce numiti ca fiind probleme si le veti rezolva cu luciditate si cu usurinta.

loneliness-and-sadness-loneliness-21529824-400-400

Viata din viitor este in acelasi timp o surpriza, dar si o creatie a noastra, a mintii si a actiunilor noastre din prezent. Cum va fi dupa ce valul de intrebari si de provocari va trece cu bine? Ce veti face mai intai? Unde veti merge? Cu cine veti vorbi? Asezati-va linistit intr-un loc placut si confortabil si aduceti gandurile catre viitorul fericit si in care va puteti manifesta cu incredere si bucurie. Imaginati-va cum aratati si ce simtiti! Sunteti pe o linie a timpului, departe in viitor si priviti de deasupra ceea ce se intampla cu bine. Acum, intoarceti-va la timpul prezent si ganditi-va ce anume e de facut astfel incat sa va asigurati viitorul pe care tocmai l-ati vazut ca intr-un film.

Orice capodopera cere raspunsuri si rezolvari, sacrificii si erori. Rezultatul e cu atat mai sclipitor cu cat drumul a fost mai anevoios.


Westlife - What Becomes of The Broken hearted... de Schutzengerl1205

Share This