Da… primul gand este in realitate o hotarare deja luata: vei pleca din tara,vei merge sa muncesti pe alte teritorii,in alt judet, in alta localitate.Vei pleca departe de ai tai si tot ce poti spune acum este ca speri ca aceasta sa fi fost cea mai buna decizie pe care ai luat-o.

Cat timp te-ai pregatit pentru aceasta plecare? O luna? Un an? Inca din adolescenta? Cum ai facut pentru a te pregati cat mai bine? Poate ca ai economisit bani, poate ca ai urmat o scoala anume sau ai facut un mariaj. Cum s-a pregatit familia ta pentru aceasta plecare? Poti descrie procesul la care ai fost martor? Ce raspunsuri gasesti pentru sufletul tau?

In continuare te invit sa investighezi pentru a afla a cui a fost ideea mutarii tale in alta zona geografica. Afla motivele care au sustinut aceasta idee si conecteaza-le cu persoana vizata. Vei iesi putin din sfera ta de confort, stiu, dar efortul va aduce solutii pentru tine ce iti vor face viata nu doar usoara ci si extraordinar de frumoasa!

Identifica o persoana din familia ta ori din viata ta care va fi cea mai afectata de plecarea ta. Abordeaz-o si cauta sa intelegi schimbarile pe care va fi nevoita sa le integreze in propria viata.

Cine va fi cel mai putin afectat de mutarea ta? De ce? Discuta si cu aceasta persoana si fii deschis pentru a asculta ce are de spus. Raspunsurile te vor ajuta sa vezi o perspectiva mult mai putin dramatica.

Cum te simti acum?

Te simti sprijinit/a de propria familie in aceste momente? Dar de catre rudele indepartate? Ce poti spune despre sustinerea prietenilor? Priveste asupra relatiilor pe care le ai cu toti acesti oameni si apreciaza modul in care fiecare intelege sa te sustina. Compara apoi cu asteptarile tale si verifica daca le-ai exprimat in mod constient si clar,in cuvinte.

Procesul prin care tocmai ai trecut te ajuta sa iti asumi plecarea sau sa o abandonezi ( insa cu aceeasi atitudine matura si constienta), sa ai parte de clipe pline de bucurie si sa te simti eliberat/a de orice constrangeri sau presiuni ce pot veni din exteriorul tau.

Rolul meu este acela de a te imputernici sa iei deciziile ce ti se potrivesc cel mai bine!

Cu incredere,

psihoterapeut Ana-Aurelia Baianu 

Share This