Viață de cuplu. Oare se mai poate după o căsnicie eșuată?

Viaţa de cuplu…ciudat subiect, dar în acelaşi timp o provocare!

Dacă aş fi fost întrebată acum câtva timp ce părere am despre viaţa de cuplu şi dacă mai cred în aşa ceva, aş fi răspuns foarte clar NUUUU!!!!

În perioada de după căsnicia eşuată obişnuiam să caut motive pentru a rămâne singură. Aveam tendinţa de a vedea viaţa de cuplu ca pe un chin. De ce să mă implic într-o relație nouă? De ce aş avea nevoie de un partener? Mă pot descurca și singură! Nu-i aşa ?

Mi-am repetat toate acestea până într-o zi, când în viața mea a intrat persoana potrivită, “cea mai minunată ființă de pe pământ”. Atunci totul s-a schimbat și am  uitat  ce gânduri lipsite de speranță aveam.

inima-ranita

Cu teama unui nou eșec, cu frustrări dar și cu o dorință enormă de a fi fericită, am intrat într-o relație MINUNATĂ, altfel, fără promisiuni și fără reguli.

 Părintele Arsenie Boca spunea că “viitorul, chiar și cel sentimental, nu se ghicește și nu se negociază! Viitorul se trudește!”.

 Plecând de la invataturile Parintelui am început să lupt pentru noua mea viaţă de cuplu respectând doar angajamentul ”Îmi doresc ca partenerul meu să fie fericit !”

Hands trying to fit two puzzle pieces together

 Am învățat să comunic liber pentru că am înţeles că cel de lângă mine  nu e un vrăjitor care să poată ghici așteptările mele. Acum sunt FERICITĂĂĂ!!!!

 Literatura de specialitate vorbește despre etape ale vieții de cuplu : – etapa de vis – câteva luni la începutul relației ; – etapa de decepție – primii doi ani de relație și – etapa de nefericire – următorii ani.

 Decizia de a fi sau nu fericiți într-un cuplu ne aparține în totalitate și e foarte grea. E nevoie de curaj, dar făcând alegerea corectă pentru noi avem șansa de a fi fericiți și de a trăi frumos.

 Trebuie să luptăm pentru a rupe barierele trasate de etapele vieții de cuplu!

Cu respect și multă iubire relația noastră de cuplu poate rămâne în etapa de vis! Curaj! Viața e frumoasă!

  “Nu-ţi fie frică să faci un pas mare. Nu poţi trece o prăpastie din două sărituri mici.”
                                                          David Lloyd George

 

                                             Roxana Autor    Roxana Munteanu

stagiar in cadrul Willing cabinet de psihoterapie
studentă a Facultății de Psihologie și Științele Educației – Universitatea „Petre Andrei” Iași
licențiată în Științe Juridice
master Managementul Organizațional și al Resurselor Umane
formator acrediatat CNFPA, formator prim ajutor
Motto: ” Să te schimbi pe tine însuți este mult mai dificil decât să schimbi lumea înconjurătoare…”
4
Share This