Willing to sign-Curs de limbajul semnelor

In fiecare luna la Willing au loc intalniri cu durata de  doua ore in scopul familiarizarii adultilor si copiilor cu limbajul semnelor pentru bebelusi.

Signing sau,in limba romana,limbajul semnelor,este o alternativa excelenta pentru comunicarea cu cei mici inca de la varsta de sase luni. Alaturi de intentia explicita de a facilita schimbul de informatii intre copil si adultii care il ingrijesc,limbajul semnelor prezinta o multitudine de alte avantaje care ii ofera calitatea de activitate educativa in sine. Pentru ca ne dorim cu totii ca generatiile ce ne urmeaza sa fie implinite,fericite si independente ne straduim din rasputeri sa ii invatam pe copii cat mai multe lucruri despre lumea in care au sosit si despre modurile in care se pot raporta la ea. Vrem ca micutii sa fie vorbareti si sa isi poata exprima dorintele si intrebarile. Limbajul semnelor pentru nou-nascuti porneste de la argumentul potrivit caruia coardele vocale se dezvolta mult mai lent comparativ cu putearea de intelegere a copiilor.Cu alte cuvinte,ei stiu ce vor si ce se intampla in jurul lor insa nu au cadrul fiziologic pentru a articula cuvinte.Motricitatea se dezvolta mult mai repede si,in mod natural,ei gesticuleaza si folosesc intreg corpul pentru a exprima dorintele sau refuzul.

afis willing to sign

Daca alegem sa comunicam prin limbajul semnelor descoperim o activitate interesanta si distractiva atat pentru adulti cat si pentru copii. Il scaldam pe cel mic intr-o adevarata baie de informatii si il stimulam pentru cunoastere si interactiune. Studiile longitudinale realizate pe esantioane de copii care si-au insusit acest mod de comunicare arata o superioritate mare a inteligentei lor fata de ceilalti copiii.Vocabularul acestora este mai bogat si formuleaza propozitii mai repede. Frustrarea provocata de lipsa de intelegere pe care parintele o are fata de intentiile copilului său scade considerabil atunci cand avem un instrument prin care ne facem intelesi si urmarim dorintele celuilalt.

Willing to sign

Cine participă?

Parintii,bunicii,bonele si cadrele didactice au ocazia prin acest program educativ sa aprofundeze si sa dezvolte motivatia pentru implementarea limbajului semnelor ca o alternativa a comunicarii.

Participantii vor primi la sfarsitul intalnirii vouchere cadou pentru lectii de signing pentru bebelusi in cadrul Fastrackids Iasi.

Ce aflăm?

Fiecare intalnire prezinta aspecte teoretice ale predarii-invatarii limbajului semnelor si multe idei de activitati pe care le puteti desfasura in familie.

Când?

Sambata 20 aprilie 2013 de la ora 13 00 pana la ora 15 00.

Investiția?

Pretul per persoana este de 50 lei/intalnire.

Cum pot afla mai multe despre acest program?

Urmareste pagina de Facebook a evenimentului http://www.facebook.com/events/404625209630160/

Cum mă înscriu?

Înscrierea se face telefonic la tel. 0758512043 sau prin e-mail la office@willing.ro.

Cine prezintă acest program?

Ana-Aurelia Băianu,psihoterapeut in cadrul Willing,cabinet de psihoterapie si absolventă a Liceului Pedagogic Iași (cu o vastă experiență în activitatea de predare-învățare a copiilor preșcolari)

Program organizat si sustinut de psihologul Alina Florea,stagiar in cadrul Willing si masterand al facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei Iasi.

Partenerul oficial al programului Willing to sign este www.ftk.ro

Parteneri media

inoras

logo (2)

mujer

Logo Iasi Live background alb PNG

Share This