CINE SUNT SPECIALIȘTII?
Ana Băianu
Psihoterapeut
Formată în lucrul cu persoanele dependente de substanțe în cadrul Asociației Catharsis și a Agenției Naționale Antidrog, Ana susține ateliere și este lector la conferințe de specialitate, obținând o recunoaștere deosebită din partea autorităților care luptă împotriva consumului de droguri. Are un palmares impresionant de cazuri de dependențe vindecate prin terapie individuală în cabinetul din Iași, Willing.
Alegerile Anei au mereu la bază gânduri curate și sănătoase, atât pentru ea cât și pentru ceilalți. Vă îndeamnă să vă păstrați gândurile curate, să aveți o mentalitate sănătoasă și pozitivă, subliniind importanța gândirii clare și alegerea unui stil de viață fără dependențe.
Geanina Lupescu
Hipnoterapeut
Geanina este psiholog, hipnoterapeut și trainer în programare neuro-lingvistică, specializată în terapii subconștiente. Ea oferă soluții eficiente pentru abuzul de substanțe, folosind hipnoterapia pentru a schimba modul în care gândim și simțim despre noi înșine și despre lumea din jurul nostru. În cabinetul de la Willing vindecă cazurile de dependență care au rezistența mare pentru terapia clasică.
Geanina transmite un apel la puritatea interioară, respectul pentru sine și angajamentul față de o viață lipsită de dependențe, la o stare pură și neîmpovărată de influențele nocive ale substanțelor psihoactive și încurajează să vă păstrați sufletul curat, așa cum îl au copiii.
Alin Stoleru
Campion european la fitness
Alin este Campion european la fitness, instructor de dans și de gimnastică. Cu o experiență de 15 ani în activitățile sportive dedicate copiilor, Alin se remarcă printr-o mare bucurie de viață și o energie molipsitoare. El este mentor, profesor și susținător important pentru elevii săi insuflându-le pasiunea pentru sport. Cursanții lui au devenit și devin în continuare campioni.
Alin ajută la eliberarea dopaminei în mod natural prin sport și mișcare și devine un promotor al unui stil de viață sănătos, menținând integritatea corpului și păstrarea sănătății fizice. Alege să își păstreze venele curate și îi încurajează pe oamenii din jurul său să îi urmeze exemplul.
Corina Carp
Manager proiect
Corina coordonează echipa, aduce împreună oamenii, planifică și supraveghează activitățile și se asigură că planurile devin realitate. Cu o experiență de peste 8 ani în domeniul comunicării, simte emoțiile celor din jur și creează conexiuni autentice între ei. Este un conector de oameni și idei, mai mult decât un manager de proiect tradițional, contribuind la materializarea conceptelor creative pentru Willing și ONG-uri.
Corina alege să facă față emoțiilor și provocărilor vieții fără a recurge la substanțe pentru a evada și a fugi de probleme. Vă îndeamnă să aveți emoții curate și un angajament față de un mod de viață echilibrat, bazat pe conștientizarea și gestionarea emoțiilor în mod sănătos.
DE CE-UL NOSTRU.
Pentru că suntem părinți și ne dorim un viitor mai sigur și mai sănătos pentru copiii noștri și generația tânără. Pentru că avem puterea de a aduce o schimbare pozitivă și de a lăsa moștenire soluții și instrumente care să ajute fiecare familie.
CONTEXT
Conform Raportului Național furnizat de Agenția Națională Antidrog, privind situația drogurilor la nivelul anului 2022, România se confruntă cu o creștere preocupantă a consumului. Potrivit acestui raport, 10,7% dintre persoanele cu vârsta cuprinsă între 15 și 64 de ani au avut experiența consumului de cel puțin un tip de drog ilicit de-a lungul vieții lor.
De asemenea, 6% dintre aceștia au consumat în ultimul an (consum recent). Cele mai mari rate de consum se observă în rândul populaţiei tinere (15-34 ani).
citeste mai mult....
Adolescența este perioada cu vulnerabilitatea cea mai mare la inițierea consumului de droguri, cea mai mică vârstă de debut fiind declarată pentru consumul de noi substanțe psihoactive (13 ani). La nivel regional, indiferent de tipul drogului consumat, cele mai mari prevalenţe ale consumului de droguri se înregistrează în regiunea Bucureşti/ Ilfov.
Multe din politicile privind consumul de droguri se concentrează pe tineri, deoarece:
➢ consumul de droguri începe în mare parte în adolescență
➢ cei care încep să consume droguri când sunt tineri sunt mai vulnerabili la problemele legate de droguri ➢ drogurile pot avea efecte negative deosebite asupra organismului în creștere
➢ societatea își propune să protejeze tinerii de daune
➢ prevenirea orientată către tineri ar putea să împiedice trecerea de la experimentarea cu droguri la consumul de droguri mai îndelungat.
Sunt cunoscute mai multe modalități de abordare a problemelor legate de droguri: una dintre acestea, „prevenția universală” (adică prevenția orientată către întreaga populație), include două abordări: acțiuni care încearcă să controleze oferta și acțiuni care încearcă să reducă cerere.
CURAT- EMOȚII. ECHILIBRU. ACȚIUNE este un program de prevenție.
E timpul să înțelegem cum o viață plină de sens și folosind instrumentele potrivite, ne poate ține departe de consumul de substanțe, dar mai ales ne ajută să le oferim copiilor noștri o viață echilibrată și curajul de a spune NU atunci când trebuie.
CE VEI ÎNVĂȚA?
- Cum ne influențează pe fiecare dintre noi contextul în care ne aflăm privind consumul de droguri în rândul adolescenților.
- Care sunt factorii care ne predispun la dependențe.
- Care este legătura între dependența de ecrane în rândul copiilor mici și dezvoltarea dependețelor în adolescență.
- Soluții practice pentru părinți și profesori, cu rezultate în prevenția consumului de droguri și alte substanțe interzise.
- Soluții practice pentru salvarea adolescenților din anturaje predispuse la consum.
- Tehnici pentru sprijinul emoțional al copiilor când se simt copleșiți de anturaj.
- Cum poate înlocui sportul entuziasmul dependențelor de substanțe.
IMPLICĂ-TE ȘI CREDE ÎN SCHIMBARE!
Dacă ești părinte – Înscrie-te la atelierul practic!
Dacă lucrezi cu copii – Înscrie-te la atelierul practic!
Dacă ești o companie – Facilitează pentru angajații tăi participarea la atelierul practic!