Psihoterapie individuala,de cuplu si familie si dezvoltare personala

Nimeni nu cunoaste mai bine si mai clar diferentele colosale dintre psihicul feminin si cel masculin. Fiecare functioneaza intr-un mod aparte iar strategiile de sprijin sunt intotdeauna diferite. Diferita este si abordarea in procesul de psihoterapie atunci cand ambii parteneri sau familia extinsa participa.

 • Terapie de autocunoastere si dezvoltare personala
 • Psihoterapie on-line de oriunde te afli
 • Psihoterapie in limbile romana,engleza si spaniolă
 • Terapie pentru pierderea in greutate si redescoperirea frumusetii
 • Terapie pentru depasirea sau confruntarea problemelor de cuplu
 • Terapie pentru imbunatatirea relatiei mama-copil,tata-copil
 • Terapia pierderii (sprijin competent in cazuri de despartire, divort, deces)
 • Terapie pentru depasirea greutatilor (in cazuri de intrerupere de sarcina, diagnosticarea cu boli grave)

De la tine la psihoterapie

Drumul incepe cu o durere care tot creste pana cand realizezi ca nu ii mai poti face fata singura si ai nevoie de ajutor. Ai senzatia ca toate solutiile au fost epuizate si ca si cele mai sigure sunt sortite esecului. Te incearca un sentiment condimentat cu rusine si teama fata de ideea de a merge la psiholog dar iti pui sperantele in cineva instruit sa iti dea solutia salvatoare.

In realitate nimeni nu poate da sfaturi si solutii fiindca nu avem acest drept si nici aceasta pricepere. Solutia se afla in sufletul tau, cum poate simti deja, doar ca sta ascunsa foarte bine. Cand durerea este in varful sau cel mai ascutit, ajungi sa iti intrebi prietenii si rudele, sau internetul despre un psiholog. Nu stii la ce sa te astepti dar nu faci un pas inapoi. Este clipa in care esti pe cale sa iti faci un bine – clipa Willing. Sunt aici, pentru tine, pregatita sa cautam impreuna drumul cel bun.

Servicii medicale de logopedie 

 • examen logopedic
 • terapie logopedică
 • dicţie şi recuperare logopedică

Logoped Ana Maria Anghel

O intalnire dureaza 50 de minute si cuprinde atat o importanta sectiune de evaluare,una de interventie propriu-zisa cat si activitati distractiv-educative desfasurate impreuna cu micutul. Sedintele de logopedie se adreseaza si adultilor protezati auditiv.

Evaluarea copiilor

Programul de evaluare a copiilor se intinde de-a lungul a cinci saptamani cu o frecventa de o intalnire pe saptamana dupa cum urmeaza:

Sedinta

1. Anamneza, istoric familial,povestea care il aduce pe copil in cabinetul de psihoterapie,cunoasterea familiei si a psihologului.Participa doar parintii (eventual insotiti de catre copii daca ei aleg acest lucru). Durata 1h si jumatate

2. Sedintele 2,3,4 sunt intalniri de evaluare propriu-zisa la care participa doar copilul ( daca are sub 3 ani el va fi insotit de catre parinti). Durata 1 h.

3. Sedinta 5 este o intalnire de raportare,de concluzionare si prezentarea eventualelor directii de urmat. Participa doar parintii (eventual insotiti de catre copii daca ei aleg acest lucru). Durata 1h si jumatate.

Psiholog Irina Maria Rusu

 

Psihoterapie on-line

Pentru persoanele care nu locuiesc in orasul Iasi si pentru aceia care nu au posibilitatea de a ajunge la cabinetul de psihoterapie desfasuram sedinte in mediul on-line cu programare prealabila si plata anticipata.

Popularizare

In fiecare zi la ora 8 apare in sectiunea Articole o publicatie ce abordeaza teme psihologice din diverse problematici ale vietii.

Scoala bebelusilor din burtica

La Willing a inceput scoala! Toti copiii din pantece sunt chemati de clopotel sa participe la cele mai interesante si mai distractive activitati ale vietii intrauterine. In timp ce micutii se dau peste cap de bucurie si danseaza in lichidul amniotic, ii invit pe parinti sa apese aici pentru a intelege mai bine ce se intampla la scoala de educatie prenatala.

SALVAVIE- workshop de psihologia copilului si activitati educative structurate pe grupe de varsta

                      -workshop de prim-ajutor in situatii de urgenta prezentat in module dupa criteriul varstei

Fiecare parinte isi manifesta iubirea si grija fata de copilul sau in cel mai intens si mai creativ mod. Alaturi de actiunile pe care le intreprindem spontan si din daruire pentru faptura pe care am zamislit-o, este recomandat sa avem la indemana repere stiintifice si tehnice care sa ne sustina eforturile si sa ne umple viata de bucurie. SALVAVIE este conceput pe etape de varsta si sub forma intalnirilor lunare. Mai multe detalii gasiti aici .

Stagii de practica pentru studenti

Cabinetul de psihoterapie Willing anunta inceperea stagiilor de practica pentru studentii Facultatii de Psihologie. Participarea este gratuita. Grupurile se constituie din maxim 10 participanti iar intalnirile se desfasoara pe perioada unui an calendaristic cu o frecventa   bilunara de cate 4 ore fiecare intalnire.Detalii aici.

Consiliere premaritala

 Consilierea premaritală este un proces și un act în sine.Puteți alege să lucrați o singură ședință sau mai multe,în funcție de nevoia pe care o intuiți la dumneavoastră.Veți construi o minunată hartă cu ajutorul căreia să plecați în călătoria spre viitor. Aveți o frământare,o întrebare nerostită dar care vă provoacă de fiecare dată când vă gândiți la nuntă și la căsătorie? E momentul să îi dați un răspuns ferm și clar.Simțiți că ați găsit perechea potrivită și că fără celălalt viața ar fi seacă și pustie?Prin consilierea premaritală începeți să construiți și mai mult această apropiere și să o înțelegeți cu adevărat. Click aici pentru mai multe detalii!

LAMAZE-Cursuri de educație prenatală

La Willing au loc în fiecare săptămână,marti, cursuri de educație prenatală Lamaze. Fiecare cuplu care așteaptă un copil are dreptul și datoria de a fi informat și de a lua cele mai bune decizii legate de nașterea și educarea nou-născutului. O hartă clară a posibilitaților și o bună instruire pentru gândirea critică sunt obținute prin participarea la orele destinate viitorilor părinți.Click aici pentru mai multe detalii!

Willing to sign-Curs de limbajul semnelor

In fiecare saptamana,luni, la Willing au loc intalniri cu durata de  patru ore in scopul familiarizarii adultilor si copiilor cu limbajul semnelor pentru bebelusi.Signing sau,in limba romana,limbajul semnelor,este o alternativa excelenta pentru comunicarea cu cei mici inca de la varsta de sase luni. Alaturi de intentia explicita de a facilita schimbul de informatii intre copil si adultii care il ingrijesc,limbajul semnelor prezinta o multitudine de alte avantaje care ii ofera calitatea de activitate educativa in sine.Click aici pentru mai multe detalii!

Ritmul Inimii

Intâlnirea femeilor cu mintea și sufletul deschis, care doresc să experimenteze prin dans:

 • o eliberare “nonconformistă” a tensiunilor reprimate și refacerea armoniei interioare;
 • conştientizarea/trezirea multiplelor potenţialităţi;
 • trezirea stării de joc, de acces liber pe tărâmul imaginaţiei/creativității;
 • o comunicare nonverbală între conştient/subconştient.

Click aici pentru mai multe detalii!

Grup de suport pentru persoanele diagnosticate cu cancer si apartinatorii acestora

La Willing se intalneste in fiecare luna grupul de suport pentru persoanele care au fost diagnosticate cu cancer si pentru familiile acestora. Menirea grupului este aceea de a crea un context plin de caldura si siguranta in care fiecare persoana sa isi exprime framantarile si gandurile. Este minunat sa ai alaturi oameni care impartasesc si,in acest mod,sa afli ca nu esti singur. Ideea unui astfel de grup a venit in urma descoperirii unei realitati triste din societatea in care traim:cei care primesc un diagnostic sunt stigmatizati,izolati sau aleg ei singuri sa se indeparteze.Primul pas spre vindecare este unirea cu oamenii si primirea mainilor intinse pe care acestia le ofera.Click aici pentru mai multe detalii!

RIMA-Replici Inspirate de Muzici Aromate

Ediție dedicată poeziei creștine

     Poezia este deopotrivă mesaj,exprimare și rugăciune. Prin poezie se vorbește despre ceva anume,se transmite starea trăită și sunt împrăștiate dorințe și speranțe. Ne rugăm de multe ori in fiecare zi și fără a ști în mod concret și conștient că o facem.Ne rugăm unii de alții cu celebra replică “te rog frumos”. Avem gânduri și dorințe cu privire la viața noastră pe care le formulăm cu expresia “aș vrea să…”de parcă altcineva ar trebui să asculte și să îndeplinească ruga aceea. Uneori acel altcineva suntem chiar noi înșine,alteori așezăm ruga la picioarele unui om în carne și oase. Limbile pamântului și-au găsit toate cuvinte de rugăciune către o forță superioară,către divinitate.Click aici pentru mai multe detalii!

Psihoterapie de grup pentru DIVORT

  Cateodata poti pleca singur la drum,alteori esti insotit. Dar daca nu vrei sa te ratacesti fa rost de o harta,o busola si fii mereu in preajma unui ghid. LaWilling ne intalnim o data pe luna pentru a incepe calatoria catre o viata implinita si imbucuratoare dupa ce am trait experienta divortului.

     Seminariile aduc impreuna deopotriva barbati si femei care au divortat sau trec acum printr-un divort. Intalnirea dureaza trei ore si jumatate in timpul carora ne vom putea exprima,vom impartasi si vom gasi raspunsuri pentru framantarile noastre. Acesta este un demers ce urmeaza rigorile psihoterapiei de grup si care asigura cel mai bun cadru pentru regasire si afirmare in conditii de stricta confidentialitate si sprijin intens si constructiv.Click aici pentru mai multe detalii!

Cucereste-te pe tine, Femeie prin intermediul Mandalei Feminitatii!

Program de dezvoltare personala pentru femei.De ce sa participi?Pentru ca parcurgerea unui program de cunoastere interioara poate aduce multumire de sine, incredere in fortele proprii, cresterea gradului de confort in cadrul relatiilor, asumarea si afirmarea ta ca o persoana valoroasa.Click aici pentru mai multe detalii!

COLORINA

Întâlnire de psihoterapie de grup în cadrul căreia vom folosi ca principal instrument CULOAREA! Eveniment dedicat în exclusivitate femeilor.Psihoterapia de grup îți oferă șansa de a folosi resursele celorlalți pentru a găsi răspunsurile de care ai nevoie. Într-un cadru securizant,confidențial și nonconformist, așa cum este atelierul de pictură, te vei simți relaxată și eliberată.Click aici pentru mai multe detalii!

Talcioc Urban de Craciun

     O intalnire intre prieteni,un minunat prilej de a vinde lucrurile in stare buna dar care nu ne mai sunt de folos prin casa,o scuza nobila pentru a bea o cana de vin fiert! Se poate vinde ORICE de la carti,haine,bijuterii,scaune si mese,vesela,flori si decoratiuni de Craciun,obiecte mestesugite de voi insiva,de-ale gurii si de-ale sufletului! Click aici pentru mai multe detalii!