Articolul acesta are titlul asemanator cu pildele pe care le asculta fetele mele. E bine si asa.

Ieri am avut o stare asa,ca de inaltare si eliberare,stare pe care deseori o descriu persoanele din cabinetul meu imediat dupa ce „fac un click”.

Exista oameni langa care stai si te simti in armonie si linistit,in relatie cu care te destepti si prinzi aripi? Sunt sigura ca ai cateva exemple de astfel de persoane. Ei bine,ceea ce am formulat in gandurile mele ieri este ca unii dintre noi au talentul acesta cultivat ori innascut de a scoate tot ceea ce e mai frumos in semenii lor. Multi dintre ei ar fi bine sa devina cadre didactice,artisti,medici sau psihoterapeuti,preoti ori predicatori.Mereu inconjurati de persoane atente si aproape intotdeauna calmi si disponibili, aceste personaje sunt,lesne de ghicit,o binecuvantare la casa omului. Habar nu am de ce sunt asa ori ce anume ii motiveaza sa se pozitioneze astfel in relatiile cu ceilalti. Pot incepe prin a banui ca sunt impacati in relatie cu propria persoana si ca manifesta din plin increderea in potentele celorlalti si sunt pe deplin ingaduitori in fata esecului. Acesti oameni pot sa se mandreasca ca fiind mandrii detinatori ai unui egoism constructiv si ai unei atentii placute  indreptate asupra propriei persoane. Iti dai seama cat de bine traiesc ei de vreme ce prin propria pricepere se asigura ca au in jur oameni care dau tot ce e mai bine din ei. Frumos,nu?Mai, mai ca ai vrea si tu!

Image result for talent

In acelasi timp exista oameni care,tot prin puterea lor,scot tot ce e mai urat din ceilalti si ii ajuta pe acestia sa fie nervosi,agresivi,violenti,sa atace sau sa fie tristi. Deja stii ca talentul acesta nu e de folos nimanui si cu atat mai putin celui care il are. Adica de ce ai vrea sa te inconjori de persoane cu un vibe scazut?

In realitate,multi dintre noi suntem in echipa a doua si ne pricepem de minune sa jucam acolo. Nu ne place,suntem noi insine furiosi si tristi insa vin astazi catre tine si iti scriu sa te gandesti cel mai bine poti tu la motivele pentru care o faci,la contextul in care ai invatat sa scoti ce e mai rau din oameni si la beneficiile pe care le ai prin talentul tau.

Scrie-mi,povesteste si astfel vei intelege si vei putea alege daca ramai ori pleci,daca migrezi de la o echipa la alta. Bafta cat de multa!

 

Share This