Azi am inventat un joc de copii si de oameni mari. Voi continua sa il joc pentru ca am observat atat de multa schimbare pe chipurile celor care il joaca incat nu ma mai pot opri. Si,ca la orice joc,pe masura ce partenerii devin din ce in ce mai buni,ei trec la nivele superioare de dificultate.

Jocul se numeste Puterea Secreta si solicita abilitati de introspectie si uimire 🙂 caci a putea fi uimit in fata propriei persoane e o abilitate pe care nu toti oamenii o au.

trebuie sa fii atent la tine si sa te privesti asa,din exterior….iti acorzi timp,te vezi in relatiile cu ceilalti,in relatiile cu obiectele,cu tine…..si cum stai cuminte deodata vei observa ca te pricepi sa faci ceva uimitor. Sau poate ca nu esti suficient de abil ori de deschis incat sa observi tu insuti si te invit sa intrebi,sa asculti in jurul tau caci va fi cu siguranta cineva care sa iti aseze o oglinda in fata spunand:wau,tu stii sa ….

La copii e mai simplu caci nu trebuie decat sa ii intreb:”Vreti sa jucam Puterea secreta„? Si invariabil ei raspund DA

Care e puterea ta secreta? Ce stii tu sa faci in ascunsul inimii tale?

Sofia: Eu stiu….dar sa nu mai spui la nimeni…..stiu sa fac din una, doua. Daca am un rucsac,fac doua,daca am un pachet de biscuiti,fac doua pachete si tot asa.

Poti sa imi faci si mie un tort aici,in palma,te rog?

Nu merge asa.E nevoie sa ai deja primul tort si abia dupa aia.

Ahaaaaaa

witchcraft-secret-power-key-6

Dar tu? Tu ce putere secreta ai?

Magdalena: Eu citesc gandurile oamenilor.

Si stii ce gandesc eu acum?

Da! Daca ma ajuti si tu un pic cu niste indicii.Dar sa nu faci sa imi fie prea usor,bine?

Magdalena:Auzi,pot sa am mai multe puteri secrete?

Eu: Nu

Magdalena: Nu-i corect,ca eu chiar am mai multe.Eu pot sa infericesc oameni cu fata mea de infericit oameni.

Eu: Atunci poti dar nu vreau sa folosesti puterea aceasta.

M: De ce daca eu vreau?

Eu: Pentru ca oamenii trebuie sa se infericeasca singuri,draga mea.

 

Si tot asa…..

descarcare-1

Cand propun jocul acesta celor mari lucrurile sunt mai complicate

„Care sunt regulile? Sa fie real sau imaginar? Cat timp am? E ceea ce cred eu sau ce spun ceilalti despre mine? Faci un soi de evaluare ca sa vezi daca sunt ticnit sau nu? Da’ ce? Tu ai vreo putere secreta?”

Care este puterea ta secreta? Ce ai putea face atunci cand ai vrea un pic de magie in viata ta? o fata imi povestea ca poate cu o sigura privire sa gaseasca in magazinul de haine o tinuta potrivita pentru ea sau pentru o prietena. Altcineva imi destainuia ca simte emotiile din jur. Un barbat mi-a povestit ca puterea lui secreta si tainica vine din a fi uneori mult mai inteligent decat altii. Eu am puterea secreta de a gasi adevarul. Tu ai cel putin o putere secreta pe care te chem astazi sa o descatusezi.

Foloseste-o si te vei simti binecuvantat!

 

Share This