Blog
Pazea! Psihologi in bucatarie!
De ce gatim? Oare chiar ne place sau cineva trebuie sa se ocupe de alimentatia familiei? Pana nu demult pregatirea mesei era o atributie a femeii, un fel de sarcina care trebuia indeplinita. Mai gatim astazi din obligatie? Orice actiune impusa chiar si de un rol pe...
Pentru copilasi spanac, Pentru mame mult tabac!
Ce mananca bebelusii? Ce le place si ce nu le place? Ce ar manca ei daca mamele lor le-ar da din belsug? Dezvoltarea creierului unui bebelus este conditionata si de alimentatia pe care copilul o primeste. Creierul subnutritilor are un volum mic si rezultatele la...
Dieta cu alimente crude
Din jurnalul unei raw-vegane Raw food. Crudismul. Nu intelegeti gresit! Nu vorbim astazi despre cruzism. Poate alta data. Nu fierbem nimic, nici macar nu incalzim. Pur si simplu taiem. Imi place gatitul acesta. Se ia un mar din cosulet, se spala si se...
Dulce-acrisor. Sweet and sour.
La antreu avem cascaval, pastrama si rosii. Sarat. Felul intai este un bors de pasare cu taitei de casa. Acru. Urmeaza friptura de vita la cuptor. Sarat. Pentru desert am pregatit o crema din zahar ars. Dulce. Fiecare fel de mancare isi are locul intr-o ordine bine...
Prepararea sosurilor
Cum ne putem manifesta creativitatea in bucatarie? Atunci cand dorim sa intelegem marile taine ale bucatariei este bine sa ne indreptam atentia catre micile amanunte care decoreaza si condimenteaza intregul. Asa cum o femeie frumoasa are un parfum delicat si...
Feminismul ne da afara din bucatarie
Barbatii gatesc mai bine decat femeile? Pentru ca traiesc in acest secol si pentru ca vreau sa il prind si pe urmatorul invat sa ma organizez mai bine si sa economisesc energie. Am devenit feminista si am obtinut drepturi egale cu o umbra de barbat. Mai intai i-am...
A ce miroase in bucatarie?
Despre gust si miros Mirosul alimentelor influenteaza si gustul lor? Putem manca cu mintea sau cu nasul? Nu vom sti pana nu incercam. Inainte de a ne repezi cu amandoua mainile si cu gura larg deschisa asupra farfuriei cu ciorba, haideti sa adulmecam putin aburii....
Vad, gust, miros, deci mananc!
Simtul vizual si influenta acestuia in alimentatie Ce calitati trebuie sa aiba ingredientele din farfurie pentru ca sa ne determine sa le mancam? Sa fie gustoase? Sa aiba un miros incitant? Sa fie frumoase? In primul rand mancarea trebuie sa arate perfect, sa aiba...
Alimente personificate
De ce au rosiile ochisori? Chiar asa! De ce mancarea trebuie facuta mai frumoasa decat este? De ce nu suntem niciodata multumiti de rosia rosie care arata ca o rosie? Cateodata mi se pare ca avem un comportament de anorexici care considera mancatul o activitate...
Moda printre farfurii
Ce haine purtam astazi in bucatarie? In fiecare dimineata deschidem usile dulapului cu haine si alegem. O culoare, un stil si o anumita dispozitie. Alegem potrivit rigorilor modei si in functie de activitatile pe care le vom avea. S-au scris carti care ne invata...
Gustul pentru amor
sau Alimentele afrodisiace Nascuta din spuma marii, Afrodita domneste si astazi asupra frumusetii. Desi templele inchinate acestei zeite erau pline de statui intruchipand perfectiunea corpului uman, legenda ascunde simbolul amorului carnal. Organele...
Un vegetarianism din an in pasti
Postul Motivatia principala pe care o aduc fetele bisericesti atunci cand vine vorba despre post este aceea ca renuntand la noi insine, la micile placeri care ne fac fericiti pentru moment, ne vom putea concentra mai bine asupra divinitatii si ne vom ruga mai mult....